image

Microsoft patcht Windowsupdate wegens WMV-probleem

donderdag 29 augustus 2013, 16:55 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een nieuwe versie van een beveiligingsupdate uitgegeven die vorige maand uitkwam en ervoor zorgde dat op sommige systemen WMV-fimpjes niet goed meer werden afgespeeld. Security Bulletin MS13-057 is bedoeld voor een kwetsbaarheid in 'Windows Media Format Runtime', waardoor een aanvaller het onderliggende systeem kan overnemen. Hiervoor moet de gebruiker wel een speciaal geprepareerd videobestand openen.

De update die het probleem oplost blijkt op sommige systemen voor problemen te zorgen. Gebruikers van Adobe Premier Pro CS6, Camtasia Studio 8.1, Serif MoviePlus X6 en Windows Movie Maker klaagden over problemen bij het encoderen of decoderen van WMV-videobestanden. In het geval van Windows Movie Maker komt het erop neer dat de bovenste helft van het filmpje ontbreekt.

Compatibiliteitsprobleem

Volgens Microsoft was een applicatiecompatibiliteitsprobleem de boosdoener en zorgde dit ervoor dat WMV-bestanden niet goed tijdens het afspelen werden weergegeven. Voor Windows XP, Vista en Server 2003 zijn er nu nieuwe updates uitgebracht. Voor Windows 7 verschenen die op 13 augustus. De nieuwe updates worden automatisch aangeboden.

Image

Reacties (2)
30-08-2013, 15:21 door Anoniem
Dat was geen half werk, of juist wel?
30-08-2013, 16:22 door Anoniem
nieuwe KB nrs of zelfde ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.