image

Moeder en dochter veroordeeld wegens datingscam

vrijdag 30 augustus 2013, 15:38 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn een moeder en dochter tot lange gevangenisstraffen veroordeeld wegens het oplichten van 374 mensen in 41 landen via een datingscam, waarmee de twee vrouwen 1,1 miljoen dollar binnenhaalden. Eén slachtoffer werd zelfs voor 59.000 dollar opgelicht, zo blijkt uit documenten. De twee vrouwen deden zich op sociale netwerken en datingsites voor als soldaten die in Afghanistan gelegerd waren.

Zodra ze een vertrouwensband met het slachtoffer hadden opgebouwd werd er om geld gevraagd om naar de VS te reizen en andere zaken te betalen. Het overgemaakte geld werd vervolgens via verschillende handlangers in Nigeria, India, Groot-Brittannië, Verenigde Arabische Emiraten en Ecuador verwerkt. Moeder Karen Vasseur werd tot 12 jaar cel veroordeeld, terwijl dochter Tracy Vasseur 15 jaar achter de tralies verdwijnt.

"Niet alleen overtraden deze moeder en dochter de wet, ze wisten ook wereldwijd allerlei harten te breken. Het is passend dat ze voor hun gewetenloze misdrijven die ze in naam van liefde en het Amerikaanse leger pleegden strenge straffen ontvangen", aldus procureur-generaal John Suthers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.