image

"NSA installeerde malware op tienduizenden machines"

zaterdag 31 augustus 2013, 15:10 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA zou tal van buitenlandse netwerken hebben gehackt, waarbij op tienduizenden machines malware werd geinstalleerd, zo zou blijken uit nieuwe documenten van klokkenluider Edward Snowden. Die verstrekte de documenten aan de Washington Post.

Uit de documenten blijkt dat de NSA zich met allerlei offensieve activiteiten bezighoudt. Zo is er een programma genaamd GENIE, waarbij buitenlandse netwerken worden gehackt en voorzien van "verborgen implantaten", geraffineerde malware die op routers, computers en firewalls wordt achtergelaten.

Implantaten

Het aantal getroffen machines zou in de tienduizenden lopen, maar de inlichtingendienst is van plan om hier miljoenen van te maken. Verder zouden de Amerikaanse inlichtingendiensten in 2011 bij elkaar 231 offensieve cyberoperaties hebben uitgevoerd. De meeste aanvallen waren tegen Iran, Rusland, China en Noord-Korea gericht.

Volgens de Washington Post zouden de meeste offensieve operaties direct effect op gegevens of het functioneren van een vijandelijke machine hebben. Zo worden netwerkverbindingen vertraagd, het scherm onleesbaar gemaakt of basale berekeningen verstoord. In sommige gevallen fungeren de "implantaten" als backdoor voor toekomstige toegang.

Tegen het einde van dit jaar zouden er via GENIE tenminste 85.000 implantaten op machines over de hele wereld zijn aangebracht. Een verviervoudiging van de 21.252 implantaten uit 2008.

Reacties (1)
31-08-2013, 22:02 door Anoniem
"Tenminste 85.000 implantaten op machines over de hele wereld...".
"De meeste aanvallen waren tegen Iran, Rusland, China en Noord-Korea gericht".

Wie zijn de andere landen dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.