image

Security.NL versie 1.1 live

vrijdag 30 augustus 2013, 21:29 door Redactie, 13 reacties

Alweer 3 weken geleden hebben we de nieuwe versie van Security.NL gereleased. Iedereen bedankt voor de positieve reacties! In deze nieuwe 1.1 release hebben we een aantal bugs opgelost en een aantal nieuwe features toegevoegd.

We hebben alle reacties en mails bekeken en waar mogelijk de feature requests verwerkt. Helaas kunnen we niet alle individuele wensen waarmaken, maar een groot deel van de requests is verwerkt.

Hieronder een overzichtje van de belangrijkste features in versie 1.1

  • Het forum activiteit overzicht is op veler verzoek weer terug op de frontpage
  • Er is een nieuwe sortering van de forums op basis van laatste activiteit
  • De Volgende/Vorige navigatie is weer terug
  • De Link/URL validatie in de reacties is verbeterd
  • Een issue met resizen is opgelost
  • De schaduwen in de top navigatie zijn aangepast

Feedback

Iedereen die de moeite heeft genomen een bug te melden of een feature request in te dienen: bij deze nogmaals bedankt! Hoewel we op korte termijn geen nieuwe release verwachten blijft feedback uiteraard van harte welkom, wat ook geldt voor bugmeldingen. Vind je onverhoopt nog een bug of wil je iets anders met ons delen? Mail ons dan op redactie@security.nl.

Reacties (13)
30-08-2013, 22:21 door Anoniem
Nu nog een mobiele site.
30-08-2013, 22:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-08-2013, 22:40 door Anoniem
Ik hou van security.nl, ik ben er fan van.
30-08-2013, 22:54 door Hans van Eijsden
Bedankt!
30-08-2013, 23:15 door Spiff has left the building
Mooi dat er een blokje met de meest recente forum-activiteit weer terug is op de frontpage, en net zoals eerder gerangschikt op recente activiteit, dat is handig.
Bedankt daarvoor, redactie.
Maar een blokje van slechts zeven elementen van meest recente forum-activiteit is echter wel erg beperkt, vind ik.
Vóór 6 augustus was een hele rij van de forum-activiteit zichtbaar op de frontpage. Dat overzicht is nu te bereiken via de link "Meer forum activiteit". Het is werkbaar. Maar of het voldoende is om het forum weer even goed bezocht en levendig te krijgen als vóór 6 augustus, dat moet nog maar afgewacht worden.

En waar ik werkelijk van schrik, dat is dat de e-mail notificatie functionaliteit niet is teruggebracht, zoals die er was voor de vernieuwing van de site van 6 augustus.
In de reacties op "Security.NL Vernieuwd" is door meerdere personen aangegeven dat die e-mail notificatie gemist wordt, en waarom.
Zelf heb ik op 07-08-2013, 11:22 uur, uitgebreid gemotiveerd waarom die optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics essentieel is.
(https://www.security.nl/posting/359394#posting359567)

Mezelf herhalend:
Ik beschouw de optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics als essentieel, om een combinatie van twee redenen:

De eerste reden is etiquette.
Wanneer ik reageer op een nieuwsbericht of een forum-topic, dan wil ik het vervolg van de reacties blijven volgen, om eventuele reacties op mijn reacties op te merken en die zo nodig te kunnen beantwoorden. Ik vind dit een vorm van fatsoen, etiquette.
Het volgen van de threads van nieuwsberichten of een forum-topic kan ook zónder e-mail notificaties van reacties, echter bestaat dan reëel de kans reacties te missen, met name in geval van reacties die pas na langere tijd nog geplaatst worden en zo'n thread dan inmiddels niet meer gevolgd wordt. In dat geval blijven potentieel belangrijke vervolgreacties ongezien en onbeantwoord. Om dit te voorkomen beschouw ik e-mail notificaties van reacties als volkomen onmisbaar.

De tweede reden waarom ik e-mail notificaties van reacties essentieel vind, dat is vanwege de waarde van reacties, en vanwege het feit dat ik om die reden vervolgreacties op nieuwsberichten en in forum-threads niet wil missen. Ook niet wanneer reacties pas na langere tijd geplaatst worden en zo'n thread dan inmiddels niet meer gevolgd wordt. Hiervoor geldt dus ongeveer hetzelfde als voor de bovengenoemde reden om vanwege etiquette geen reacties te willen missen, maar in dit geval vanwege nieuwswaarde.

Ik hoop daarom wérkelijk dat de e-mail notificatie functionaliteit nog hersteld wordt.


Vriendelijke groeten,
Spiff
30-08-2013, 23:16 door Anoniem
Rss geeft nog wel een probleem. De reader kan de url of niet lezen of niet volgen, iig. Werkt dat deel nog niet lekker, voor de rest top.
31-08-2013, 01:02 door Briolet
Door Viognier: Is er wat gedaan aan het inloggebeuren? Er is geen website waar ik zo vaak opnieuw op moet inloggen als security.nl.
Ik heb daar geen last van en ben zelf diegene die zich afmeld.

Kan het niet een ander soort probleem zijn. Ik heb b.v. met één forum ook steeds een probleem dat ik regelmatig binnen 1 minuut uitgelogd wordt. Dat gebeurd echter maar vanaf één computer. Die site laat ook de last login zien en vanaf die computer zie ik bijna altijd dat mijn last login twee dagen geleden is, ook al was ik een minuut gelden ook al ingelogd. Iets maakt dat hij bij die computer denkt dat ik al twee dagen aaneen ingelogd ben en gooit me er dan uit.
31-08-2013, 12:09 door Anoniem
Door Anoniem: Nu nog een mobiele site.

Ook ik mis de mobiele site voor mijn bedrijfs BB, ik kom nu duidelijk minder op security.nl
31-08-2013, 13:20 door Anoniem
Super Plus!

is het afschaffen van de plussen en de minnen functionaliteit.
ik heb het idee dat daarmee een belangrijk speeltje om te klieren of stoorzenderen van interessante, afwijkende, inhoudelijke bijdragen is afgenomen.
wat een plezierige rust!

het lijkt ook of de moderatie iets sneller is geworden, meer moderators inmiddels?
31-08-2013, 16:59 door cyberpunk
Door Anoniem: Rss geeft nog wel een probleem. De reader kan de url of niet lezen of niet volgen, iig. Werkt dat deel nog niet lekker, voor de rest top.

De veranderde RSS-feed vind ik ook erg irritant. Waar je voorheen in een paar zinnen een samenvatting had krijg je nu een halve zin die stopt met "...". Dit is een serieuze tegenvaller als je de site met een smartphone bekijkt. Vroeger kon ik op deze manier snel de site overlopen, maar nu ben ik verplicht om de site via een browser te bekijken. Wat mij betreft is dit de grootste fout in jullie nieuwe site. Ik hoop dan ook dat jullie dit snel oplossen!
02-09-2013, 08:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik hou van security.nl, ik ben er fan van.

ik ook hoe wel ik alleen te lui ben om steeds in te loggen om te reageren P

en over de vernieuwde website , vond ik het oude eigenlijk toch duidelijker
wat meer kleuren qua meteen goed kunnen zien van regels nieuws en van reageren

het is gewoon ff wennen die vernieuwde design
03-09-2013, 22:30 door Spiff has left the building
Beste Redactie,

Bijzonder jammer dat niets medegedeeld wordt over het al dan niet nog inwilligen van feature requests die wel nadrukkelijk ingediend zijn, onder meer verzoeken tot herstel van bepaalde functionaliteit, maar die tot op heden nog onvervuld zijn gebleven.
https://www.security.nl/posting/359394/Security_NL+Vernieuwd#replies
Het zou fijn zijn om te weten of een of ander nog overwogen wordt of misschien zelfs al gepland is, of dat bepaalde functionaliteit (zoals bijvoorbeeld de e-mail notificatie optie die ik zelf nog steeds erg mis) mogelijk simpelweg niet meer terugkomt.
Een beetje duidelijkheid kan toch niet al teveel gevraagd zijn?
Of is ook jullie nog niet duidelijk wat er nog mogelijk is en nog aangepast kan worden?

Vriendelijke groet,
Spiff
06-09-2013, 03:47 door Ilja. _V V
Nou, voor het eerst ingelogd op 1.1, & ja, ik kan nu op deze computer (dus alle andere) wel inloggen/registeren aanklikken in een IE-venster, echter de mep op Enter resulteert nog steeds in een ploink-ploink, maar ach... Da's vergeven... ;-)

Ook blij met de terugkeer van de forum-highlights.

E-mail-notificatie doe ik zelden tot nooit aan, op de enkele fora waar ik me vervoeg eigenlijk eerder nooit dan zelden, spam genoeg, maar ik kan me voorstellen dat die functie op prijs word gesteld.

De onleesbaarheid van onderwerpen/reacties hierboven beschreven door het toevoegen van verwijderings-functionaliteit, vind ik minder, ook al lijkt dat in de ogen van Redactie zowel politiek als juridisch correct.

Anderzijds vind ik het wel zeer opmerkelijk dat er actiever dan ooit gemodereerd word. Tot aan verwijderen van accounts toe. Alhoewel ik dan geen onderscheid kan maken of dat veroorzaakt is door verwijdering door Redactie (banned) of retractie door de betreffende gebruiker zelf.

Worden url-verkorters al geweerd???

Ik ga dit kopieren & dubbel-posten in het onderwerp 1.1. (Link Spiff hierboven.)

Toch leuk om te zien dat ook in dit geval nooit iets af is...

Etcetera, etcetera...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.