image

Security.NL Vernieuwd

dinsdag 6 augustus 2013, 02:19 door Redactie, 81 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-08-2013, 21:34

Eindelijk is het zo ver! De codebase van Security.NL is in zijn geheel gerefactored! Na bijna 5 jaar dezelfde lay-out vonden we het ook de hoogste tijd voor een frisser en strakker uiterlijk. En omdat we toch bezig waren hebben we meteen maar wat nieuwe en verbeterde functionaliteiten ingebouwd.

Veranderingen

De grootste veranderingen aan de website die je zult opmerken zijn de verbeterde zoekfunctionaliteit, verbeterde bbcode support en de mogelijkheid om zelf je account volledig te verwijderen. Verder zijn de Huisregels en de Privacy Policy geactualiseerd en zijn Hackertube, de Evenementenkalender, article-tags en comment ratings verdwenen. De laatste twee (article tags en comment ratings) komen eventueel in een latere versie terug.

Moderators

Door de refactoring hebben we nu ook de mogelijkheid om moderators uit de community aan te stellen. Is dit iets voor jou? Laat het ons weten via redactie@security.nl of gebruik het feedback formulier. Vergeet niet je motivatie en (Security.NL) alias te vermelden.

Bugs

Hoewel we uitgebreid hebben getest kan het voorkomen dat er iets niet naar behoren werkt.

Vind je een bug in de nieuwe site? Mail ons dan direct!

Fotowedstrijd

Om feestelijk van start te gaan met onze nieuwe website organiseert Security.NL een ouderwetse fotowedstrijd.

Image

Update 16:54

Bedankt voor alle feedback! Alle Bug Reports zijn doorgezet en worden zo spoedig mogelijk opgelost door de ontwikkelaars. Alle andere opmerkingen en Feature Requests zijn verzameld en worden de komende dagen bekeken. We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte!

Update 9-8-2013

We zijn hard bezig alle feedback te verwerken. Wat betreft de feature requests, er komt nog deze maand een update waar een aantal features in opgenomen worden. In ieder geval komen de vorige/volgende buttons terug en komt het community overzicht weer terug op de frontpage!

Reacties (81)
06-08-2013, 05:58 door Anoniem
svp volgend bericht en vorige bericht buttons weer toevoegen
06-08-2013, 07:10 door Anoniem
waar is de mobiele site gebleven? die was erg handig op kleine schermen.
06-08-2013, 07:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-08-2013, 07:55 door Acumen
Naast de layout is het eerste dat me opvalt de performance verbetering. Het is nog vroeg wellicht, maar voor mij geen ongebruikelijk tijdstip om even op Sec.nl te kijken. Verder zie ik tot mijn genoegen dat een hoop Google meuk achterwegen lijkt te zijn gelaten.

Ik ga nog eens rustig door de site heen. Eerste gevoel is in ieder geval positief!
06-08-2013, 08:26 door Anoniem
Gefeliciteerd! Ziet er goed uit trouwens.
06-08-2013, 08:58 door User2048
Ik mis het knopje "Reageer met quote" bij de artikelen.
06-08-2013, 09:09 door Nimrod
In eerste instantie ziet de site er goed uit! Wat me wel direct irriteert is het feit dat ik moet scrollen om de nieuws berichten te kunnen lezen. De uitgelichte nieuws en achtergrond items zijn veelte groot wat mij betreft.
06-08-2013, 09:23 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 06-08-2013, 16:51
@ Redactie,

Mooi,
maar tevens schrikken.

Ik schrik er erg van dat er op de frontpage geen ruimte meer ingeruimd blijkt te zijn voor een overzicht van de recente community/forum-reacties.
Nu was het zo dat beslist niet altijd alle forum-topics grote nieuwswaarde hadden, maar regelmatig werd via een forumplaatsing ook iets onder de aandacht gebracht met nieuwswaarde of anderszins relevantie.
Zoals het er nu uitziet zijn forum-topics niet meer zichtbaar op de frontpage. Een groot gemis!

En voor wie de moeite wil nemen de forum-topics dan maar via de Community-page te bekijken, bestaat er geen totaaloverzicht van alle recente forum-topics, maar slechts een overzicht met per forum de vijf recent actieve topics. Voor de actieve forums is dat te weinig voor een overzicht van de recente topics. Er bestaat wel de mogelijkheid een betreffend forum te openen voor een uitgebreid overzicht, maar daarmee mis je dan weer het totaaloverzicht. Én het totaaloverzicht per forum rangschikt de topics op startdatum, niet op laatste reactie, waardoor lang lopende maar nog steeds actieve topics niet bovenaan staan maar verdwijnen naar onderin het overzicht of zelfs een volgende pagina.

Kortom, ik mis het totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics,
gerangschikt op recente activiteit,
en vooral, ik mis dat op de frontpage.

Security.nl is zichzelf niet meer wanneer er voor de community-leden geen mogelijkheid meer bestaat om iets op de frontpage onder de aandacht te brengen via een forum-posting.

Ik hoop werkelijk dat die 'oude' onderdelen weer opnieuw hun plek krijgen.


Vriendelijke groeten,
Spiff


P.S.
De redactie vermeldt ook "verbeterde BBcode support".
Hoe is die BBcode support verbeterd?
In ieder geval in de mogelijkheden voor het toepassen ervan zie ik geen verschil.
Update
Wat die "verbeterde BBcode support" inhoudt, dat is 10:41 uur door Anoniem al wat beantwoord.
Bedankt daarvoor, Anoniem.
06-08-2013, 09:29 door schele - Bijgewerkt: 06-08-2013, 09:30
Was inderdaad tijd :)
Maar ziet er goed uit. Als we dan toch feedback geven:

- de titels (lichtblauwe en donkerblauwe blokjes) misschien in Bold? Leest beter
- inloggen kon met 1 klik op de oude versie, nu toch weer een klikje verder
- geen forum op main page?
06-08-2013, 09:33 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 06-08-2013, 16:53
@ Redactie,

Oei, nog iets waarvan ik schrik:
De optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics ontbreekt.
Is die optie komen te vervallen?
Ik hoop het werkelijk niet. Ik vond het een werkelijk onmisbare optie.

Breng die optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties alsjeblieft terug.

Bedankt.
06-08-2013, 09:44 door Anoniem
Het forum gebruikte ik als anonieme gebruiker nooit, behalve als ik op de frontpage een titel tegen kwam die me aansprak.
Ik gok dat security.nl hier een hoop discussie door zal gaan missen. Terwijl er zo nu en dan toch boeiende dingen voorbij kwamen (maar niet boeiend genoeg om voor mij dagelijks zelf even te bekijken).
06-08-2013, 10:06 door Mysterio
Het ziet er goed uit! Het ziet er beter uit op verschillende apparaten zoals mijn iPad en smartphone dan de oude site. Ik hou van de frisse kleuren en overzichtelijke blokken.

Wat er precies beter is aan de BBcode support is mij ook onduidelijk, ik zie eerder dat het wat onduidelijker is geworden aangezien de ondersteunde BBcodes niet meer even snel te checken zijn tijdens het typen van een reactie.

De voorpagina mist inderdaad de link naar het forum. Ik hou van een centraal overzichtelijke plek waar alle nieuwtjes voorbij komen, niet alleen officieel nieuws.

Goed dat het duimpjes systeem weg is!
06-08-2013, 10:15 door Marcel-Jan
Goede zaak dat de look van security.nl is geüpdate. De layout werd inderdaad wat verouderd.

Ik hoop dat er wel iets in de plaats komt voor het duimpjes systeem. Misschien zoiets als bij Tweakers.net, zodat je er voor kunt kiezen alleen de hoger gewaardeerde reacties te zien.
06-08-2013, 10:31 door Anoniem
Het design op zich bevalt wel maar die grijze letters op een witte achtergrond... wie heeft dat toch bedacht....
06-08-2013, 10:31 door MI-10
Ik zat vannacht al raar te kijken. "Zou de site gehackt zijn?" was het eerste wat bij mij opkwam.

Een snelle zoektocht bleek echter geen problemen op te leveren. Geen malware, niks. Blijkt dus een legitieme verandering te zijn.
06-08-2013, 10:35 door Factionwars
Mooie vooruitgang!
06-08-2013, 10:36 door MI-10 - Bijgewerkt: 06-08-2013, 10:36
En waar kun je de redactie TIPPEN ? In de oude site stond het helemaal onderaan.

Vergeten redactie?
06-08-2013, 10:41 door Anoniem
Strak!

Wat me erg bevalt is dat de overzichtelijkheid is gehandhaafd. Net als op bijvoorbeeld nu.nl is de lijst met onderwerpen heel goed leesbaar. Webwereld bijvoorbeeld heeft die bij de laatste layoutwijziging behoorlijk onderuitgehaald, die website heeft iets rommeligs gekregen.

Ik zie dat bij het invoeren van commentaar ook dingen zijn verbeterd:
- "Reageer met quote" overschrijft niet wat er al staat maar voegt toe op de cursorpositie. Op meerdere reacties reageren in één post is daardoor eenvoudiger.
- De code- en config-tags hebben een andere stijl gekregen dan normale tekst.
- Opmaak is niet alles-of-niets: als er een fout in een tag zit worden delen die niet door die fout geraakt worden opgemaakt weergegeven.
- De preview is geen aparte pagina meer.

Wat in mijn ogen ook iets toe zou voegen is om de captcha en reageren-knop enkel bij de preview beschikbaar te maken. Dat levert een extra handeling op bij reageren, maar je vergeet nooit te controleren of tags geen fouten bevatten, voor mij is dat een handeling die ik niet over wil slaan, maar het is me echt wel eens overkomen dat ik dat per ongeluk wel deed.
06-08-2013, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem: waar is de mobiele site gebleven? die was erg handig op kleine schermen.
Ik bezoek security.nl meestal op mijn telefoon en miste vanochtend opeens de mobiele site. Zijn jullie die vergeten mee te nemen? Complimenten met de nieuwe site, maar door het ontbreken van de mobiele site zal ik de site niet erg vaak meer bezoeken. Ik blijf af en toe kijken of de mobiele weer terug is.
06-08-2013, 11:08 door Anoniem
Ziet er goed uit, maar niet op mn telefoon... wanneer komt de mobiele versie?
06-08-2013, 11:10 door Overcome
Inderdaad erg jammer dat de meest recente forum posts niet meer op de front page zijn te zien. Er kwamen voor mij toch URL's, tips en trucs langs die de moeite waard waren en die nu minder onder de aandacht zullen komen.

Daarnaast mag die schaduw achter "Nieuws", "Achtergrond", "Columns" e.d. ook wel weg. Het maakt de woorden slechter leesbaar en dient functioneel geen enkel doel.

Daarnaast is het verwijderen van de duimpjes inderdaad jammer, doordat het een goed filtermechanisme was bij het lezen (of juist niet lezen) van berichten.

Zoals bij iedere verandering: even wennen!
06-08-2013, 11:21 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 06-08-2013, 11:25
@ Redactie,

Niet werkelijk belangrijk (anders dan de dingen die ik meldde om 09:23 en 09:33 uur),
maar niettemin toch iets dat ik even wil aangeven,
betreffend een puur cosmetisch aspect van de nieuwe lay-out:

Waarom die vier elementen Nieuws, Achtergrond, Columns en Community in de menu-balk bovenin neergezet met 'schaduw'-effect?
Dat biedt geen toegevoegde waarde en het valt mijns inziens uit de toon bij de rest van de pagina waar nergens dat schaduw-effect wordt gebruikt.
Ik ervaar het slechts als enigszins storend.

Nogmaals, dit is (anders dan wat ik eerder aangaf) niet werkelijk van belang,
maar als jullie een en ander mogelijk nog aanpassen, dan kan dit genoemde element wellicht ook heroverwogen worden.

EDIT
Ah, na het plaatsen van mijn reactie zag ik dat Overcome net een aantal minuten eerder al een opmerking had gemaakt over hetzelfde.
06-08-2013, 11:27 door Malicious User
Ik vind 'm mooi! Die paar dingetjes die hierboven al genoemd worden zijn simpel op te lossen lijkt me.
06-08-2013, 11:51 door Spiff has left the building
Door Malicious User:
Die paar dingetjes die hierboven al genoemd worden zijn simpel op te lossen lijkt me.
Ja, de meeste dingen wel, denk ik ook.
Echter, het feit dat het overzicht van de actieve forum-topics verdwenen is van de frontpage, dat lijkt me lastiger te herstellen naar iets dat overeenkomt met de eerdere situatie, vooral omdat er nadrukkelijk ruimte voor nodig is.
Maar uit het feit dat meerdere gebruikers al gemotiveerd hebben aangegeven dat ze het missen in de nieuwe lay-out, blijkt dat er duidelijk behoefte aan is, en daarom hoop ik dat de redactie het overzicht van de actieve forum-topics op de frontpage weer kan en wil terugbrengen in een vorm vergelijkbaar met de eerdere situatie.
06-08-2013, 11:55 door Malicious User
Door Anoniem:
Door Anoniem: waar is de mobiele site gebleven? die was erg handig op kleine schermen.
Ik bezoek security.nl meestal op mijn telefoon en miste vanochtend opeens de mobiele site. Zijn jullie die vergeten mee te nemen? Complimenten met de nieuwe site, maar door het ontbreken van de mobiele site zal ik de site niet erg vaak meer bezoeken. Ik blijf af en toe kijken of de mobiele weer terug is.

Wat voor telefoon heb je dan? Op mijn iphone ziet ie er prima uit..
06-08-2013, 12:10 door Anoniem
Door Malicious User:
Door Anoniem:
Door Anoniem: waar is de mobiele site gebleven? die was erg handig op kleine schermen.
Ik bezoek security.nl meestal op mijn telefoon en miste vanochtend opeens de mobiele site. Zijn jullie die vergeten mee te nemen? Complimenten met de nieuwe site, maar door het ontbreken van de mobiele site zal ik de site niet erg vaak meer bezoeken. Ik blijf af en toe kijken of de mobiele weer terug is.

Wat voor telefoon heb je dan? Op mijn iphone ziet ie er prima uit..
Dus jij krijgt een andere site te zien op je mobiel dan wanneer je de site met een desktopcomputer/laptop bezoekt? Ik heb het zojuist eens geprobeerd met de user-agent-switcher plugin van Firefox, maar krijg nog steeds de gewone site te zien. Mis ik iets? Doe ik iets verkeerd?
06-08-2013, 12:24 door Anoniem
Sinds de vernieuwing krijg ik enkel titels van de artikelen te zien en de reacties, niet de inhoud/ het artikel zelf ! Javascript is enabled voor security.nl. Ik draai FF20 op MacOs 10.6.8. Ben ik de enige ? Wat kan ik doen ?
06-08-2013, 13:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Malicious User:
Door Anoniem:
Door Anoniem: waar is de mobiele site gebleven? die was erg handig op kleine schermen.
Ik bezoek security.nl meestal op mijn telefoon en miste vanochtend opeens de mobiele site. Zijn jullie die vergeten mee te nemen? Complimenten met de nieuwe site, maar door het ontbreken van de mobiele site zal ik de site niet erg vaak meer bezoeken. Ik blijf af en toe kijken of de mobiele weer terug is.

Wat voor telefoon heb je dan? Op mijn iphone ziet ie er prima uit..
Dus jij krijgt een andere site te zien op je mobiel dan wanneer je de site met een desktopcomputer/laptop bezoekt? Ik heb het zojuist eens geprobeerd met de user-agent-switcher plugin van Firefox, maar krijg nog steeds de gewone site te zien. Mis ik iets? Doe ik iets verkeerd?

Nee, ik krijg dezelfde site maar die ziet er prima uit op mijn iphone.
06-08-2013, 13:23 door Anoniem
Print pagina incl. reacties werkt eindelijk!
06-08-2013, 13:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-08-2013, 14:15 door Anoniem
Cookies & altijd Akkoord?

Nee, helaas dat er ook nu geen bescheiden button is bijgeplaatst waarin je nu wel de melding weg krijgt.
Een extra "deze keer liever niet button" betekent namelijk niet dat een lezer een andere keer wederom niet akkoord gaat met cookie gebruik.

Als ik al advertenties zie, vind ik ze volstrekt niet interessant, leiden zij over het algemeen af van de artikel content en klik ik deze bij wel zeer hoge uitzondering aan.
Soms alleen tijdelijk functioneel cookie-akkoord, bijvoorbeeld om een reactie te plaatsen daar cookies nodig zijn voor deze interactie.

Deze site moet het hebben van de advertentie-inkomsten, dat snap ik goed.
Daarnaast wordt er hier veel geschreven over privacy en begint ook in adviezen van experts het besef door te dringen dat privacy en security onderdeel van elkaar zijn.
Met toestaan van deze cookies support ik misschien security.nl maar meer nog spek ik de kas en advertentiemogelijkheden van Google naar derden ermee (wat ik weer onnodig vind, en vanwege privacy redenen natuurlijk).
Daarmee kan je alleen kizen tussen beschermen van je eigen privacy of supporten van security.nl (en google).

Verder
- lijkt de reactie functionaliteit met oudere Safari / Webkit versies (of op zijn minst de useragent opgaven daarvan) weer te werken.
- wordt er overigens al een cookie geplaatst voordat je op Akkoord hebt geklikt (sessionid)

- visuele oplossing voor géén akkoord bij ontbrekende button, in één browser dan de eerste element hinding rule voor deze site alweer aangemaakt / ververst :
security.nl###cookie_consent_container
(verbergen van dwingende div-element met de tekst : "Om het gebruiksgemak ... ons cookieoverzicht." Akkoord")
Laten staan wekt namelijk alleen maar irritatie op (visueel en inhoudelijk), maar misschien is dat ook juist de bedoeling?
Hoop van niet.
06-08-2013, 14:27 door Anoniem
Geen "comment ratings"

Positief! -> wat een rust zonder de (nogal eens) kinderachtige spielerei van in ieder geval de Min-nen.

Weglaten zou ik zeggen, andere opties om te overwegen bij herinvoer :

- alleen 0 en + reacties weergeven, dat is positiever en je bent af van de signaal kleur rood.

- bij keuze negatieve ratings de kleur daarvan niet weer in een signaalkleur, kies dan bijvoorbeeld voor een nog net leesbaar meest onopvallend grijs, blauw etc.
Dicht bij de steunkleur en zo onopvallend mogelijk.

Wat negatief is verdient denk ik in ieder geval niet méér aandacht dan het positieve.
06-08-2013, 15:15 door Anoniem
het kan aan deze browser/pc liggen, maar ik zie dus geen knoppen in die grijze balk, als ik er overheen muis, veranderd mn cursor wel, en zie ik links onder de link waarnaar die 'knop' moet verwijzen, maar er is niet echt een knop. (ik gebruik hier op werk IE 9.0)
06-08-2013, 15:41 door Anoniem
Ja helemaal mee eens. Navigatie buttons vorige en volgende w.m.b. onmisbaar.
06-08-2013, 15:42 door Anoniem
"verbeterde zoekfunctionaliteit" & ontbrekende mogelijkheden

Helaas is het nog niet mogelijk te zoeken op trefwoord in reactie-bijdragen.
Security.nl heeft een 'enorm archief' aan lezersbijdragen waar soms waardevolle tips te vinden zijn. Nu zijn die alleen te vinden via een google site search.

Als ik zou willen zoeken op van mijn part "Darwin" * , levert dat via security.nl een resultaat op van 6.
Via een opdracht via goole als : site:security.nl Darwin
zijn dat er 157.
Dat functioneert dus op zich prima maar waarom niet een extra functie op deze site zelf toegevoegd voor zoeken binnen bijdragen erbij?

Als je informatie hebt, waarom dan ook niet gebruiken of zelf aanbieden binnen je site (zoek) service?

* OpenDarwin / PureDarwin gaf geen resultaten voor een voorbeeldje ;-)


Ps., symbool / karaktertestje voor de vernieuwde site :
" ? "
(shift+alt+k geeft op een lokaal os hier géén vraagteken, ben benieuwd of dat op de nieuwe site nog wel het geval is...,
zou ook handig / aardig zijn om te zoeken : search by label / topic-symbool / Os ..)
06-08-2013, 16:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-08-2013, 16:33 door Anoniem
Ziet er goed uit.
06-08-2013, 16:47 door Spiff has left the building
Door misja.geuskens, 13:48 uur:
En ik heb vandaag al drie keer opnieuw moeten inloggen. Het lijkt erop dat mijn sessie niet wordt vastgehouden. Ik had bij de vorige versie van de website al dat mijn sessie na een dag verstreek ook al vinkte je de 30-dagen optie aan. Maar nu lijkt mijn sessie al na een uur te verstrijken.
Ik ervaar hetzelfde.
Mijn sessie wordt relatief kort vastgehouden.
Het is in mijn geval wel wat langer dan een uur, meen ik, ik weet niet precies hoe lang, en daarna blijk ik na een periode van inactiviteit uitgelogd te zijn. Hinderlijk.
@ Redactie:
Is dit zo bedoeld of een bug? Als het zo bedoeld zou zijn, en bijvoorbeeld bereikt wordt door middel van een cookie met een zeer beperkte geldigheidsduur, pas dat dan alsjeblieft weer aan naar een langere periode. Want het zo snel weer uitgelogd worden is simpelweg hinderlijk.
Bedankt.
06-08-2013, 16:50 door fvandillen
Ziet er zeer strak uit! Functionaliteit lijkt prima, dat gaan we natuurlijk even testen.
06-08-2013, 16:55 door Argot
Het is even wennen, maar het ziet er goed uit!
06-08-2013, 17:05 door spatieman
ziet er goed uit.
vreemd alleen dat ik pas tot 5 minuten terug nog steeds de maintanage page zag...
06-08-2013, 18:05 door Anoniem
Het ziet er in het algemeen wel mooi uit, maar toch mis ik de mobiele versie erg. Ik las alles altijd via mijn mobiel, en dat daar nu geen versie voor is is wel een afknapper.
06-08-2013, 18:09 door steve sh1t - Bijgewerkt: 06-08-2013, 18:14
Design is top!

Alleen jammer dat die plus/min-buttons verdwenen zijn.

edit: ik zie trouwens dat mijn nick "steve sh*t" is verbasterd tot "steve sh_t". Kan dat misschien nog gefixxed worden?
06-08-2013, 18:42 door Anoniem
ziet er op het oog goed uit maar kom helaas niet veel verder dan dat want FF icm noscript levert, ondanks toestaan, page not found op.
06-08-2013, 21:57 door Anoniem
Dus de plus- en minknoppen zijn vervangen door vrijwilligers die onwelgevallige meningen kunnen weigeren? Zoals de betaalde crew dat al nooit deed, zeg maar. Ik denk dat hier even over nagedacht moet worden.
07-08-2013, 08:49 door spatieman
aah, de RSS feed werkt gelukkig ook correct !! +++
07-08-2013, 11:22 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 17-09-2013, 13:05
Gisteren schreef ik,
Door Spiff, di.06-08, 09:33 uur:
@ Redactie,
Oei, nog iets waarvan ik schrik:
De optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics ontbreekt.
Is die optie komen te vervallen?
Ik hoop het werkelijk niet. Ik vond het een werkelijk onmisbare optie.
Breng die optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties alsjeblieft terug.

@ Redactie,
Aanvullend mijn motivering van wat ik gisteren aangaf:

Ik vind de optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics essentieel, om een combinatie van twee redenen.

De eerste reden is etiquette.
Wanneer ik reageer op een nieuwsbericht of een forum-topic, dan wil ik het vervolg van de reacties blijven volgen, om eventuele reacties op mijn reacties op te merken en die zo nodig te kunnen beantwoorden. Ik vind dit een vorm van fatsoen, etiquette.
Het volgen van de threads van nieuwsberichten of een forum-topic kan ook zónder e-mail notificaties van reacties, echter bestaat dan reëel de kans reacties te missen, met name in geval van reacties die pas na langere tijd nog geplaatst worden en zo'n thread dan inmiddels niet meer gevolgd wordt. In dat geval blijven potentieel belangrijke vervolgreacties ongezien en onbeantwoord. Om dit te voorkomen vind ik e-mail notificaties van reacties onmisbaar.

De tweede reden waarom ik e-mail notificaties van reacties essentieel vind, dat is vanwege de nieuwswaarde van reacties, en vanwege het feit dat ik om die reden vervolgreacties op nieuwsberichten en in forum-threads niet wil missen. Ook niet wanneer reacties pas na langere tijd geplaatst worden en zo'n thread dan inmiddels niet meer gevolgd wordt. Hiervoor geldt dus ongeveer hetzelfde als voor de bovengenoemde reden om vanwege etiquette geen reacties te willen missen, maar in dit geval vanwege nieuwswaarde.


Die tweede reden, het vanwege nieuwswaarde niet willen missen van reacties, sluit overigens aan op wat ik gisteren schreef betreffend het forum:
Door Spiff, di.06-08, 09:23 uur:
@ Redactie,
Ik schrik er erg van dat er op de frontpage geen ruimte meer ingeruimd blijkt te zijn voor een overzicht van de recente community/forum-reacties.
Ik mis het totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics, gerangschikt op recente activiteit, en vooral, ik mis dat op de frontpage.
Security.nl is zichzelf niet meer wanneer er voor de community-leden geen mogelijkheid meer bestaat om iets op de frontpage onder de aandacht te brengen via een forum-posting.
Ik hoop werkelijk dat die 'oude' onderdelen weer opnieuw hun plek krijgen.

Wanneer het volgen van community-bijdragen moeilijker wordt gemaakt door zowel het niet meer op de frontpage tonen van de recente forum-bijdragen, en tevens ook door het ontbreken van een optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties, dan is dat een potentieel dodelijke steek voor de Security.nl community, vrees ik.
Het was beslist niet zo dat altijd alle reacties op nieuwsartikelen en alle forum-bijdragen op Security.nl grote nieuwswaarde hadden, er was en is uiteraard ook altijd 'ruis', maar regelmatig werd via reacties op nieuwsartikelen en via forum-bijdragen iets onder de aandacht gebracht met duidelijke nieuwswaarde of anderszins duidelijke relevantie. Onmisbare reacties, vind ik. Veel meer dan op sites of fora die slechts als onderdeel van een breed geheel tevens ook ruimte bieden aan security-onderwerpen, zoals bijvoorbeeld Tweakers of Webwereld.
Ik denk dat de waarde van de Security.nl community niet onderschat mag worden, en dat ook beslist niet onderschat mag worden wat de negatieve effecten zullen zijn van het weghalen van het overzicht van de recent actieve forum-topics van de frontpage en van het niet meer aanbieden van een optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties.

Ik hoop werkelijk dat deze elementen hersteld zullen worden.
Zonder dat zie ik het donker in voor de waarde van de Security.nl community.


Vriendelijke groeten,
Spiff
07-08-2013, 13:40 door Anoniem
Het is 2013 heren, wat dacht u ervan om de site "Responsive" te maken. Deze makeover voegt NIETS toe.
07-08-2013, 14:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-08-2013, 15:05 door Spiff has left the building
Door pe0mot:
Zoals iedereen al vraagt:
GRAAG DE VORIGE EN VOLGENDE LINKS WEER TERUG
Nettiquette:
All caps wordt ervaren als schreeuwen en als ronduit onbeleefd. Niet doen, dus.
En wat betreft de punten die door diverse gebruikers al zijn aangegeven, waaronder dat wat jij opnieuw aangeeft,
de redactie berichtte gisterenmiddag:
Door Redactie, di.06-08, 16:54 uur:
Update 16:54
Bedankt voor alle feedback! Alle Bug Reports zijn doorgezet en worden zo spoedig mogelijk opgelost door de ontwikkelaars. Alle andere opmerkingen en Feature Requests zijn verzameld en worden de komende dagen bekeken. We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte!
Ik neem aan dat dat wat jij opnieuw vermeldde daar ook onder hoort.
En we moeten even geduld hebben, denk ik.
07-08-2013, 16:43 door Anoniem
Door spatieman: aah, de RSS feed werkt gelukkig ook correct !! +++
Mijn rss reader leest de rss wel maar de link naar de site werkt bij mij niet. Copy paste in de browser dan maar.
07-08-2013, 17:08 door st3v
Ziet er stukken beter uit. Wat mij betreft geweldige update. Goed werk!
07-08-2013, 22:39 door Anoniem
Zojuist de nieuwsbrief van maandag doorgenomen. Blijkt dat alle links vanuit de nieuwsbrief NIET MEER linken naar het artikel, maar naar de voorpagina!

Verder wel een behoorlijke verbetering, ziet er strak uit!
09-08-2013, 09:33 door choi - Bijgewerkt: 09-08-2013, 09:35
Een verbeterd uiterlijk is nog geen verbeterde functionaliteit. Ik moet het nog even aankijken. In ieder geval is het Community gedeelte nog even onoverzichtelijk als het oude forum.

Het zou handig zijn als op de voorpagina en de Community pagina een overzicht van de meest recente activiteit van de Community pagina zichtbaar zou zijn ongeacht de categorie waarin ze zijn geplaatst (dat was volgens mij voorheen altijd het geval). Nu staat er een (Community) bericht van een dag oud te prijken op de voorpagina terwijl er al nieuwe berichten en nieuwe topics zijn aangemaakt.

Verder sluit ik mij aan bij opmerkingen over het te veel moeten scrollen om een beetje overzicht te krijgen.
09-08-2013, 11:21 door Spiff has left the building
Door choi, 09:33 uur:
Het zou handig zijn als op de voorpagina en de Community pagina een overzicht van de meest recente activiteit van de Community pagina zichtbaar zou zijn ongeacht de categorie waarin ze zijn geplaatst (dat was volgens mij voorheen altijd het geval).
Ik ben het helemaal met je eens, choi.
Vergelijkbare opmerkingen over Community/ Forum heb ik neergezet op dinsdag 06-08, 09:23 uur,
en daarna hebben dinsdag 06-08 ook schele (09:29), Anoniem (09:44), Mysterio (10:06) en Overcome (11:10) vergelijkbare opmerkingen gemaakt over dat nu ontbreken op de frontpage van het totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics gerangschikt op recente activiteit zoals dat er voorheen was op de frontpage.
En nu jij dus ook.
Dit lijkt dus iets te zijn dat breed zo ervaren wordt.

Ik begin nu zo zachtjes aan werkelijk wel benieuwd te worden naar wat de redactie gaat doen met een en ander, ook met de andere in deze thread hierboven en/of per e-mail doorgegeven feature requests.
Dinsdagmiddag berichtte de redactie nog:
Door Redactie, di.06-08:
Update 16:54
Bedankt voor alle feedback! Alle Bug Reports zijn doorgezet en worden zo spoedig mogelijk opgelost door de ontwikkelaars. Alle andere opmerkingen en Feature Requests zijn verzameld en worden de komende dagen bekeken. We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte!
Maar sindsdien is het stil.
Ik begrijp dat het vakantietijd is, maar ik hoop toch wel dat vandaag, of in het weekend, of uiterlijk begin volgende week bekend gemaakt gaat worden welke van de in deze thread hierboven en/of per e-mail doorgegeven feature requests nou binnenkort wel en welke niet doorgevoerd gaan worden.
Sommige van de afgelopen dinsdag toegepaste veranderingen zijn werkelijk ingrijpend, en het zou dan fijn zijn wanneer duidelijk wordt of een en ander nog hersteld wordt, of dat de boel zo blijft als nu.
09-08-2013, 14:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-08-2013, 14:51
[Verwijderd]
09-08-2013, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: svp volgend bericht en vorige bericht buttons weer toevoegen
Helemaal mee eens.
09-08-2013, 18:55 door wica128
Wow wat een aangename verrassing. Dank voor het leuke kadootje :)
Was een weekje verbonden met druppelnet :)
10-08-2013, 05:41 door Anoniem
Goed, laat ik het even van Jetje geven:

Het ziet er anders uit, & waar ik blij mee ben is het logo als Home knop, & de beter leesbare captcha.

Wat ik mis is de 3-kolom-indeling Nieuws-Forum-BuitenbeeldVanMijnVensterGebralOverPollsEnAndereNonsens.

Ik ben het eens met de kritiek van anderen over het Lettertype & de schaduw van de rubrieken. Persoonlijk had ik gekozen voor een antiek Dagblad-Lettertype zoals bv. Blackletter686 BT zonder effecten, & daarbij had ik de kleurcode gehandhaaft, dus ?okergeel voor Achtergrond, ?rood voor Colums, ?blauw voor Forum, & ?pastelgroen voor Nieuws.

Ook mis ik de de ?ivoorgele informatieblokken als je met de cursor op de titel van een onderwerp rust.

Wat ik erg vervelend vind is dat sinds de overgang op https de geschiedenis niet meer word opgeslagen in mijn browser. Het kan wel want vlak na de upgrade stond security.nl wel in mijn geschiedenis. Als ik iedere dag door mijn Favoriweten moetr scrollen omdat security.nl uiteraard netjes gesorteerd helemaal onderaan staat...

Oh, & waarom het Forum opeens Community heet, snap ik ook niet. Ik zie de leden van het Forum van security.nl als gemeenschap. Het gros, ik incluis, zijn standwerkers op het marktplein. We roepen allemaal om het hardst: "Bij mij moet je zijn, want ik heb het beste spul..!!!!".
10-08-2013, 06:27 door Anoniem
P.S: Het Koekie-Akkoord-Knoppie Links-Boven-In-Beeld inplaats van Rechts-Boven-Buiten-Beeld!
(Of lekker Burgerlijk Ongehoorzaam helemaal weglaten.)
11-08-2013, 22:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-08-2013, 04:55 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-08-2013, 05:05
[Verwijderd]
12-08-2013, 12:10 door kloek8
@redactie

Ik vind het niks. Oude site was veel mooier en prettiger om naar te kijken.
Als het aan mij ligt mogen jullie een roll back doen.
12-08-2013, 19:33 door Spiff has left the building
Door Redactie:

Update 9-8-2013

We zijn hard bezig alle feedback te verwerken. Wat betreft de feature requests, er komt nog deze maand een update waar een aantal features in opgenomen worden. In ieder geval komen de vorige/volgende buttons terug en komt het community overzicht weer terug op de frontpage!

@ Redactie

Hartelijk dank voor die update van afgelopen vrijdag.
Ik ben net terug van een paar daagjes weg, dus zie die update nu pas.

Heel mooi dat het community-overzicht weer terugkomt op de frontpage, dat is beslist goed voor het overzicht, zo worden waardevolle community/forum-bijdragen minder gauw over het hoofd gezien.
Ik hoop dat dat community-overzicht op de frontpage dan wel net zoals voorheen een totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics gerangschikt op recente activiteit gaat bieden.
(Want anders is het nog steeds niet ideaal, zoals ik 06-08-2013, 09:23 uur aangaf voor de huidige situatie:
https://www.security.nl/posting/359394#posting359414)

En zoals ik eerder eveneens al heb aangegeven, ik hoop werkelijk dat ook de optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties op nieuws- of forum-topics weer terugkomt.
(Om de redenen zoals ik die 07-08-2013, 11:22 uur aangaf:
https://www.security.nl/posting/359394#posting359567)

Zijn die twee features weer terug, dan wordt de nieuwe Security.NL weer overzichtelijker en werkbaarder voor me.

O, en eveneens @ Redactie,
nóg een feature request, een kleintje:

Indien mogelijk, dan graag de optie terug het "Reageren"-vakje groter te kunnen slepen, voor meer overzicht bij het opstellen van een uitgebreider reactie.
13-08-2013, 20:58 door Whoops - Bijgewerkt: 13-08-2013, 20:59
Door Spiff: Indien mogelijk, dan graag de optie terug het "Reageren"-vakje groter te kunnen slepen, voor meer overzicht bij het opstellen van een uitgebreider reactie.
Misschien een browser-specifiek probleem?
Ik kan het vak nog steeds groter maken (FireFox Linux en Safari Mac/Windows).
13-08-2013, 21:37 door Spiff has left the building
Door Spiff:
Indien mogelijk, dan graag de optie terug het "Reageren"-vakje groter te kunnen slepen, voor meer overzicht bij het opstellen van een uitgebreider reactie.
Door Whoops:
Misschien een browser-specifiek probleem?
Ik kan het vak nog steeds groter maken (FireFox Linux en Safari Mac/Windows).
Ah, dank je, Whoops.
@ Redactie:
Wellicht een browser-specifiek probleempje wat ik meldde.
Het ontbreken van de optie het "Reageren"-vakje groter te kunnen slepen, dat geldt voor IE9 onder WinVista.
18-08-2013, 04:48 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 18-08-2013, 05:17
Zo, ingelogd.

Miriam4711: Ik was dus diegene die Anoniem het van Jetje gaf. ;)
In mijn zin: "Ik zie de leden van het Forum van security.nl als gemeenschap. " mistte het woord "niet", helaas maar uiteraard terecht kan ik dat niet veranderen. Ik blijf het oneens met de term, Security.nl is geen Viesboek. We komen tezamen op het Forum, de marktplaats, om onze spullen, ideeen, te verkopen, aan wie, whatever, whoever. Gemeenschapszin? Nah.. Safety first... ;-)

Net voor het eerst ingelogd, 1ste constatering: Enter werkt niet, gedwongen op Inloggen klikken, of anders vertrekken.
Tweede constatering: Behalve mooie URL's*, die het ooit wel eens deden, zijn de Aliases verder beperkt in teken gebruik! Ilja. _\\// mag niet meer! Argh!!! Vooruit dan maar, veranderd in mijn profiel.
Derde constatering: Ik kan Ilja. _\\// nergens als Hand/Aftekening in mijn profiel zetten!?!... Nou, naja, dan zet ik dat via Google te vinden haakje wel voortaan met de hand, voor zover ik nog bereid ben om bij te dragen aan de "Gemeenschap"!..

Vierde constatering: Ik kan niet in/uitloggen als ik Security.nl in een venster geopnd heb!!!... Zeer ernstig!!!...

De kolom met de Forum-bijdragen moet toch echt terug, want we zijn gelukkig nog steeds niet allemaal klikvee!..

Kom op!...

Ilja. _\\//

P.S.*: Geen mooie URL's, wel URL-verkorters zoals hxxp://bitly.com accepteren. Who's paranoid now?!?...
18-08-2013, 05:21 door Anoniem
[Verwijderd]
18-08-2013, 13:03 door Spiff has left the building
@ Ilja, De Ridder Van Vacha, ofwel Ilja. _\\//

Bij je reactie van vandaag, zo.18-08, 04:48 uur:

Jammer zeg, dat je Ilja. _\\// nickname niet meer geaccepteerd wordt.
Ik hoop dat de set van toegestane karakters voor de nickname op een gegeven moment weer uitgebreid kan worden.
Je Ridder Van Vacha wapenschild is overigens erg mooi.

Wat betreft je constatering dat bij inloggen Enter niet voldoet en dat gedwongen op Inloggen geklikt moet worden - ik heb het zonet uitgeprobeerd en bij mij lukt inloggen via Enter wel. Mogelijk browser-specifiek gedrag? Welke browser gebruikte je? Ik nog IE9 onder WinVista.

Verder heb je het over "mooie URL's, die het ooit wel eens deden".
Wat bedoel je daarmee precies? Dat is me niet duidelijk.
Dit misschien?
[url=lelijke URL]tekst naar keuze[/url]
Dat wordt al diverse jaren niet meer ondersteund, sinds een vorige aanpassing van de site.

En je schreef, "Ik kan niet in/uitloggen als ik Security.nl in een venster geopend heb!"
Wat bedoel je daar precies mee?
Twee Security.NL sessies naast elkaar, in verschillende browser-vensters? Of wat anders?
En dezelfde browser of verschillende browsers?
Kun je de relevante details aangeven?
Inloggen met diverse Security.NL browser-tabbladen naast elkaar open in IE9 is geen probleem. Inloggen met meerdere Security.NL sessies naast elkaar, in verschillende browser-vensters, dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

En je schreef: "De kolom met de Forum-bijdragen moet toch echt terug".
Dát isgelukkig inmiddels toegezegd door de Redactie.
Zie de Update van 9-8-2013 bij het artikel.
Of dat ook betekent dat dat forum/community-overzicht op de frontpage dan ook net zoals voorheen een totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics gerangschikt op recente activiteit gaat bieden, dát is jammer genoeg nog steeds níet aangegeven door de Redactie.
Het is wel zomervakantietijd, maar ik vind de Redactie toch werkelijk gebrekkig communicatief betreffend de diverse feature requests.


Verder,
bij je reactie van 10-08-2013, 05:41 uur, als Anoniem, waarvan je nu aangaf dat dat bericht van jou was,
in die reactie schreef je eerder:

"Ook mis ik de de ?ivoorgele informatieblokken als je met de cursor op de titel van een onderwerp rust."
Ja, de mouseover-informatie.
Ik mis dat ook.
Het was verdraaid handig om via een mouseover even snel een korte samenvatting (of waren het de beginregels?) te kunnen bekijken en zo razendsnel te kunnen bepalen of een nieuwsbericht het waard was te openen.
In de huidige situatie moet werkelijk geklikt worden en het nieuwsbericht geopend worden om een nieuwsbericht te checken, en dat kost toch weer net wat tijd.
Een verlies dus wel, vind ik ook.
Niet onoverkomelijk, maar niettemin toch wat jammer.


Zelf mis ik nog steeds erg de optie om te kunnen kiezen voor het ontvangen van e-mail notificaties van reacties.
Het gemis daarvan is inmiddels al een aantal keren genoemd, ook door Miriam4711 zie ik, maar ook daarover blijft de Redactie tot dusver oorverdovend stil.
Nogmaals, het is dan wel zomervakantietijd, maar ik vind de Redactie toch werkelijk gebrekkig communicatief betreffend de diverse feature requests.
Wanneer je een populaire site als Security.NL ineens op de schop gooit, dan moet je ook bereid zijn daarover te communiceren met de community. Méér dan enkel die twee korte updates van 06-08-2013, 16:54 uur, en 09-08-2013.

Dus,
@ Redactie,
alsjeblieft, laat eens wat meer horen over het al dan niet inwilligen van de diverse feature requests die in deze thread inmiddels allemaal zijn neergezet.
Bedankt alvast.
18-08-2013, 19:27 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 05:21 uur:
[Verwijderd]
Vreemd.
Wat is daar voor opmerkelijks gebeurd?
Een niet ingelogde gebruiker (= Anoniem) kan na het plaatsen niet zijn/haar reactie bewerken of verwijderen.
Wat is er dan gebeurd met die reactie?
Is de reactie eerst doorgelaten door een moderator en vervolgens, eventueel door een andere moderator, of na een abuse-melding weer verwijderd?
Nogal intrigerend, hoor. Door het laten staan van die vermelding van plaatsen en verwijderen wil ik nu eigenlijk per se weten wat er gestaan heeft ;-)
19-08-2013, 01:01 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 19-08-2013, 01:37
Hoi Spiff! Dank je, dat is het officiele familiewapen, dat elke Wiccelli/Witzel/Witsel naar eigen wens & inzicht mag aanpassen, in mijn geval dus de olifant. De naam gaat terug tot Noord-Italie, circa 1200, had iets te maken met kalveren, wat precies weten we niet, want daar houdt het spoor verder tot nu toe op...Vacha is het dorp waar de naam Witzel voor het eerst gebruikt werd, & Vacha werd in die tijd weer beschermd door een Kruisridder, maar dat is weer een ander verhaal... ;-)

Voor mijn Internet-escapades gebruik ik altijd deze rag-computer op XP met IE8. Ik heb het nog niet nagekeken op mijn Vista met IE9, maar dit is er aan de hand:

Als ik in een venster zit, dan zie ik de bovenste grijze balk met het logo & Certified Secure tot net na Community. Daaronder zie ik bv. wel de site-zoekbalk. Pas als ik naar volledig scherm ga, zie ik Registreren/Inloggen of als ik ingelogd ben, de andere teksten op die balk.
Als ik dan inlog & op Enter mep, dan hoor ik "Ploink - ploink", & verder gebeurd er niets. Ik moet echt een muisklik op inloggen geven.
Ik heb wel Opera, daarin heb ik het nog niet geprobeerd, beetje verstokt IE-er, maar dat gebruik ik eigenlijk alleen als er weer eens echt iets helemaal mis is met IE & op een update moet wachten.

Dan de URL's: Ja dat bedoelde ik, ik mis dat echt want ik heb voor de vorige aanpassing in mijn berichten & reacties ontzettend mijn best gedaan om die URL's netjes & duidelijk te verpakken, zodat het bv. o.a. niet buiten beeld loopt, & na die aanpassing ziet dat er dus niet meer uit & bovendien werken die links niet meer (tenminste zover ik het nagekeken heb & herinner). Terwijl een beveiliging tegen URL-verkorters blijkbaar niet geimplementeerd kan worden...

Ja, die reactie van 5:41 & de opvolgende P.S. waren van mij. Ik ben zo blij met het nieuwe Captcha-scherm! Voorheen moest ik dat ding minstens 3x herladen om op mijn scherm (ook rag) iets leesbaars te krijgen. Tanden in het toetsenbord, arghhh!..
Aan het (voor mij) einde van de nacht log ik liever niet in als ik een reactie wil plaatsen, een soort zelf opgelegd "embarressment-filter", omdat ik dan vaak toch wel moe, soms warrig, of ook wel gewoon dronken ben. Als het me dan niet lukt om die Captcha goed in te vullen, dan laat ik ook maar voor wat het is. Ben er toch blij mee!.. ;-)

Dat er inderdaad actief gemodereerd word, is me ook opgevallen. Voorheen moest je het wel erg bont maken wilde er ingegrepen worden. Geen idee of dat te maken had met het vrijheid van meningsuiting concept hoog in het vaandel, of gewoon tekort aan moderatoren. Overigens ben ik NIET de Anoniem van 5:21!

Zo, dat is het wel weer even voor nu. Ik kon trouwens mijn alias ook omzetten naar Ilja. LL&P, maar da's geen porem... ;-)
Behalve dat, heb ik dat ooit eens ingesteld omdat ik daardoor op de weinige fora waar ik me vervoeg, een "haakje" heb dat ik in een zoekmachine als laatste zoekstring kan opgeven, & zodoende dus al mijn berichten kan terug vinden, indien nodig. Werkt vaak beter dan het ingebouwde zoekvenster van de sites zelf.

Ilja. _\\//
19-08-2013, 02:38 door Spiff has left the building
Hai Ilja,
Bedankt voor je toelichtingen van 01:01 uur.
Wat betreft je detais bij je constatering dat bij inloggen Enter niet voldoet maar enkel "ploink - ploink" doet en dat daarom de Inloggen-knop geklikt moet worden - voor mij doen die aanvullende details geen belletjes rinkelen of ploinkjes ploinken, maar wie weet heeft de bug-brigade van de de site-ontwikkelaars er wél wat aan en kan het foutje verholpen worden. Al lijkt zelfs het altijd ter inloggen op de Inlog-knop te moeten klikken me gelukkig ook niet onoverkomelijk te zijn ;-)
Wil je het per se gefixt hebben, meld het bugje (en/of andere) dan even per e-mail aan de redactie, zoals de redactie dat op 6 augustus in het artikel aangaf.

En wat je familiewapen betreft -
Waarom precies heb jij daarvoor een olifant gekozen?
(De olifant die in bomen klimt om een pirouette te maken op de bovenste tak is overigens een van mijn favoriete dieren.)
(Echter, had ik een familiewapen in te vullen, dan koos ik daarvoor wellicht gierzwaluw, kat of schildpad.)
19-08-2013, 05:28 door Ilja. _V V
Door Spiff: Waarom precies heb jij daarvoor een olifant gekozen?

Op mijn zesde is ooit uit dankbaarheid voor de langdurige zorg voor drinkwater door mijn ouders door een Hindoestaanse woonbootbewoonster een leren riem met een messing gesp gemaakt met daarop afgebeeld Ganesha:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoe%C3%AFsme#Ganesha

Wat betreft het inloggen ligt het misschien aan de instelling van Java, uiteraard maximaal geheel volgens de heersende normen gesteld door Security.nl. Ik heb het nog niet getest op een andere computer met standaard Java instellingen.

Nachtnacht!..

Ilja. _\\//
19-08-2013, 11:54 door Spiff has left the building
@ Ilja, 05:28 uur,
Ah, Ganesha, ja, een mooie reden om de olifant te kiezen voor je familiewapen.
(Leuke Wikipedia-informatie overigens. Hoei, ik was vergeten hoe mal die hindoeïstische mythologie wel is. Net als alle andere religieuze mythologieën, uiteraard :-)

Wat betreft het inloggen, het zou me merkwaardig lijken wanneer Java een rol zou spelen.
Ook zonder geïnstalleerde Java (op mijn systeem) treedt niet het verschijnsel op dat jij beschrijft.
Wat niet uitsluit dat het op jouw systeem een rol zou kunnen spelen, maar het lijkt me niet waarschijnlijk.
Wie weet doorziet de bug-brigade het probleempje.
21-08-2013, 06:38 door Ilja. _V V
Nou, voer voor de Bug-Brigade dus, net getest op Vista, met IE9: alleen de Koekies-Knop word wel helemaal rechtsbovenin afgebeeld in een venster, maar Registreren/Inloggen niet. Zelfde resolutie, 1024x768. Opera-test: Idem dito... ??? ...

Waar heb ik nog een schermpje met een hogere resolutie... Wacht effe... Nee, helaas,.. Idem op een XP met 1280x1024...

Hoe paranoide kan je zijn? Ik ga het dus niet uit testen op mijn Windows 7 met IE10 & een beeldverhouding van 16:9..!
Puur zakelijk, sorry... ;-)

Ilja. _\\//
21-08-2013, 15:43 door Preddie
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond de vorige layout site makkelijker leesbaar en overzichtelijker. Ik ben in de afgelopen weken nog geen puntje tegengekomen waarvan ik dacht; mooie verandering. Ik zie voornamelijk leuke bruikbare dingen verwijderd worden.... het zou fijn zijn als dingen als comment rating, aticle tags en de eventkalender weer terug kunnen komen ....

Misschien dat iemand mij kan vertellen wat het doel van de veranderingen is om überhaupt in te kunnen schatten of dat dit doel met de verandering enigszins behaald is
21-08-2013, 16:41 door Spiff has left the building
Door Predjuh:
Ik ben in de afgelopen weken nog geen puntje tegengekomen waarvan ik dacht; mooie verandering.
Misschien dat iemand mij kan vertellen wat het doel van de veranderingen is.

De redactie schreef:
"Na bijna 5 jaar dezelfde lay-out vonden we het ook de hoogste tijd voor een frisser en strakker uiterlijk."
Maar dat mag toch niet de reden zijn, hoop ik?

Verbeteringen die de redactie noemde zijn "verbeterde zoekfunctionaliteit, verbeterde BBcode support en de mogelijkheid om zelf je account volledig te verwijderen".
Dat eerste kan handig zijn, al redde menigeen zich eerder prima met alternatieve zoekmiddelen.
De verbeterde BBcode support betekent met name dat één BBcode-fout niet een hele tekst breekt, begrijp ik, maar dat is slechts met name nuttig voor wie zelfs met gebruikmaking van Preview geen fatsoenlijke tekst met BBcode weet op te stellen, en dergelijke sloddervossen hebben nu een vrijbrief er nóg meer een bende van te maken met BBcode.
En die mogelijkheid om zelf je account inclusief alle eerdere bijdragen volledig te verwijderen daar is inmiddels zó uitbundig gebruik van gemaakt dat sommige threads daardoor nu nog maar moeilijk te volgen zijn. De meeste fora staan het verwijderen van bijdragen daarom slechts toe onder uitzonderlijke omstandigheden.
Ik vind dat daarom allemaal nauwelijks verbeteringen te noemen.
Ik zie vooral het argument 'na vijf jaar was het tijd voor wat nieuws'.

En wanneer na het weggooien van diverse nuttige functionaliteit de redactie naar mijn mening dan ook nog werkelijk gebrekkig communicatief is betreffend het al dan niet inwilligen van de diverse serieuze feature requests, dan geeft dat geen goed gevoel.
Ik weet het, het is zomervakantie-tijd, een deel van de redactieleden en andere Security.NL medewerkers is wellicht nog op vakantie, maar in twee weken mag er toch best wel eens wat meer feedback volgen dan enkel die twee korte updates van 06-08-2013, 16:54 uur, en 09-08-2013.

Ik hoop dat het allemaal nog goed komt, maar vooralsnog vind ik de site er niet beter op geworden, en een en ander geeft geen prettige indruk.
29-08-2013, 14:25 door jefdom
ben tijdje weggeweest,maar best te doen dus even wennen groetjes dejeff
30-08-2013, 14:22 door Spiff has left the building
Door jefdom, gisteren, 14:25 uur:

best te doen dus even wennen

Dus al die verschillende punten die hierboven zijn opgemerkt door diverse gebruikers, met meldingen van diverse verdwenen functionaliteit, dat valt jou helemaal niet op, of dat interesseert jou helemaal niks, zo begrijp ik?

Ik ben benieuwd wat in de upcoming release van de website, die nog voor deze maand was beloofd, allemaal hersteld wordt.
Op 9 augustus beloofde de redactie in ieder geval al dat het forum/community-overzicht weer terugkomt op de frontpage. Ik hoop nog steeds dat dat ook betekent dat dat forum/community-overzicht op de frontpage dan ook net zoals voorheen een totaaloverzicht van de recent actieve forum-topics gerangschikt op recente activiteit gaat bieden.
En ik hoop ook nog steeds zéér dat ook de e-mail notificatie functionaliteit wordt hersteld. Ik kan niet zonder, en ook anderen hebben het gemis daarvan al nadrukkelijk aangegeven.
06-09-2013, 03:42 door Ilja. _V V
Nou, voor het eerst ingelogd op 1.1, & ja, ik kan nu op deze computer (dus alle andere) wel inloggen/registeren aanklikken in een IE-venster, echter de mep op Enter resulteert nog steeds in een ploink-ploink, maar ach... Da's vergeven... ;-)

Ook blij met de terugkeer van de forum-highlights.

E-mail-notificatie doe ik zelden tot nooit aan, op de enkele fora waar ik me vervoeg eigenlijk eerder nooit dan zelden, spam genoeg, maar ik kan me voorstellen dat die functie op prijs word gesteld.

De onleesbaarheid van onderwerpen/reacties hierboven beschreven door het toevoegen van verwijderings-functionaliteit, vind ik minder, ook al lijkt dat in de ogen van Redactie zowel politiek als juridisch correct.

Anderzijds vind ik het wel zeer opmerkelijk dat er actiever dan ooit gemodereerd word. Tot aan verwijderen van accounts toe. Alhoewel ik dan geen onderscheid kan maken of dat veroorzaakt is door verwijdering door Redactie (banned) of retractie door de betreffende gebruiker zelf.

Worden url-verkorters al geweerd???

Ik ga dit kopieren & dubbel-posten in het onderwerp 1.1.

Toch leuk om te zien dat ook in dit geval nooit iets af is...

Etcetera, etcetera...
19-10-2013, 05:59 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 19-10-2013, 06:02
Even bump: In IE kan ik nog steeds niet Enter meppen, zonder ploink te horen. Moet echt Inloggen klikken, alvorens Silverlight cirkeltje begint te draaien. Nee, geen Java, da's uitgeschakeld, geheel conform Security.nl.

Over het KoekiesMonster Akkoord begin ik niet eens, staat nog steeds rechtsboven buiten beeld. We lezen van Links naar Rechts hiero in Nederland hierzo nog steeds!... Aarggghhhh!!!...

Ilja. _\\//

P.S: Oja, Vulcaanse Logica is ook en passant geelimineerd, zie mijn Geplaatst door:

Ilja. _\\//

- Dus niet: Ilja. _VV -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.