image

Beroep tegen celstraf wegens DDoS-aanval afgewezen

maandag 5 augustus 2013, 17:14 door Redactie, 0 reacties

Een 21-jarige Brit die wegens DDoS-aanvallen op twee universiteiten en de politie van Kent werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar moet die gewoon uitzitten. Lewys Martin alias SL1NK was tegen de veroordeling in beroep gaan. Volgens zijn advocaten was de straf te lang, aangezien hij bij de websites geen schade veroorzaakte, behalve dat ze wat trager werkten.

De aanvallen van de Brit vonden tussen 29 januari en 1 februari 2012 plaats. In 2011 had hij al geprobeerd de website van de Universiteit van Oxford uit de lucht te halen. Na de aanvallen op de website van de politie van Kent werd een mediaorganisatie benaderd door iemand die zich als 'Sl1nk' identificeerde en de verantwoordelijkheid opeiste.

Schade
Volgens de Universiteit van Cambridge duurde het twee weken om de problemen op te lossen die door de aanval werden veroorzaakt. De aanval op de website van de Universiteit van Oxford zorgde ervoor dat die tijdelijk onbruikbaar werd. Het hoger beroep werd door de drie hoogste Britse rechters afgewezen, die stelden dat een afschrikwekkende straf noodzakelijk was.

"De gewoonheid van cybercrime en de potentie om enorme schade te veroorzaken, zowel aan de geloofwaardigheid van IT-systemen als de manier waarop onze maatschappij nu werkt, en het gemak waarmee hackers, vanuit het gemak van hun eigen huis, belangrijke openbare instellingen en niet te vergeten individuen kunnen beschadigen, mag niet worden onderschat", aldus rechter Leveson.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.