image

Internet Explorer naar hoogste niveau sinds 2010

zondag 1 september 2013, 10:42 door Redactie, 4 reacties

Na jaren terrein te hebben ingeleverd is Internet Explorer weer terug op het niveau dat het eind 2010 had, zo blijkt uit cijfers van Net Applications. Microsoft behaalde in augustus 2013 een marktaandeel van 57,6%, een stijging van 1% ten opzichte van juli. Eind december 2010 zat Microsoft nog op 57,1%.

Sindsdien moest de browser steeds meer terrein prijsgeven, vooral aan Google Chrome. 2010 was ook het eerste jaar sinds 1999 dat het marktaandeel van Internet Explorer onder de 60% uitkwam. Nu lijkt de browser langzaam weer die kant op te gaan. De sterke stijging in augustus ging vooral ten koste van Google Chrome, dat 1,8% moest inleveren.

Ook Mozilla profiteerde van het teruglopende aandeel van Google Chrome en zag het aandeel van Firefox met 0,6% stijgen. Firefox heeft nu 18,9% van de markt in handen. Verder groeide ook het aandeel van Safari en Opera licht.

Stijging

Naast Net Applications worden de browsergegevens ook door StatCounter bijgehouden. Dat bedrijf komt altijd met andere cijfers, wat volgens Net Applications wordt veroorzaakt doordat het China niet goed meetelt, waar redelijk veel IE-gebruikers zijn. Volgens StatCounter is Google Chrome al maanden de meest gebruikte browser op internet, met een aandeel van 42,8%.

Toch verloor de browser van Google in augustus voor het eerst terrein in de statistieken van StatCounter, terwijl IE het aandeel juist zag stijgen. Ook volgens StatCounter bedroeg de stijging van IE afgelopen maand één procent en tikte Microsofts browser de 25,6% aan. Firefox daarentegen moest weer aandeel inleveren en kwam voor het eerst onder de 20% uit.

Nederland

In Nederland bleef de situatie ongewijzigd en is Google Chrome met een aandeel van 33,8% koploper, twee procent meer dan IE, dat naar 31,7% zakte. Safari zette de groei van de afgelopen maanden door en bereikte de 16,3%. Firefox zag de kleine winst van vorige maand verdampen en daalde naar 14,7%, een historisch dieptepunt wat Nederlandse gebruikers betreft.

Reacties (4)
01-09-2013, 16:01 door Anoniem
En ik neem Net Applications niet serieus. En China hebben we hier ook niets mee te maken.
01-09-2013, 18:31 door Anoniem
Bij bijna alle browsers is het mogelijk om de browser zichzelf voor te laten doen als een andere browser.
Redenen hiervoor kunnen zijn: tegengaan van browser fingerprinting en of omzeilen van de cookies muur bij bijvoorbeeld de publiek omroepen.
Natuurlijk heeft Firefox hier meerdere handige extensies voor. (Aanbevolen is om er eentje te kiezen en niet meerder door elkaar te gebruiken.)
Dat wil dus zeggen dat Firefox gebruikers zich dus heel makkelijk en zelfs automatisch, voor kunnen doen als IE; Safari; Google Chrome enz. gebruikers en daarmee al die statistieken waardeloos maken.

De zin van IE staat hier:

http://obstacol.com/funny-pictures/funny-internet-explorer-help/

En niet bij mij gaan klagen maar bij de site in kwestie.
01-09-2013, 21:19 door Anoniem
Dat kan wel zo zijn maar I.E. laat wel het programma "Protexis "door. Het nestelt zich in : C:\Program Files\Common Files\Protexis. Laat Protexis nou een progje zijn dat alles op de pc bekijkt.
01-09-2013, 23:33 door Anoniem
Dat kan wel zo zijn maar I.E. laat wel het programma "Protexis "door. Het nestelt zich in : C:\Program Files\Common Files\Protexis. Laat Protexis nou een progje zijn dat alles op de pc bekijkt.

Wat is uw punt precies? "Protexis" is namelijk geen programma op zich. U bedoelt waarschijnlijk c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe.

PsiService_2.exe is onderdeel van copy-protectie software van de firma Protexis en wordt daar geïnstalleerd door diverse software, bijvoorbeeld van de firma "Corel". Het moet voorkomen dat u Sinterklaas gaat spelen met niet geautoriseerde versies van het programma's. Wat het doet en dat staat overigens nergens, is regelmatig de ARP cache scannen.
Stoppen of verwijderen van de service zorgt ervoor dat het programma (van bijvoorbeeld Corel), niet meer werkt. U kunt de service wel tijdelijk stoppen en daarna weer starten om uw programma te gebruiken.
Het heeft dus niets met de browser in kwestie te maken.

Groetjes, XorroX.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.