image

Bank waarschuwt voor verdachte schermen tijdens bankieren

maandag 23 april 2012, 13:12 door Redactie, 3 reacties

De Argenta bank waarschuwt klanten voor verdachte schermen die tijdens het internetbankieren kunnen verschijnen. "Argenta’s internetbankieren is een van de veiligste manieren van bankieren. Maar dat mag niet ten koste gaan van uw en van onze alertheid", aldus de bank die in België, Nederland en Luxemburg actief is. De waarschuwing wordt gegeven naar aanleiding van meldingen van andere banken over verdachte schermen.

"Vul deze schermen nooit in. U merkt onmiddellijk het ongewone Engelse taalgebruik. Ook zal Argenta nooit op die manier uw gegevens vragen. Maak daarom nooit, in geen enkele situatie, uw pincode bekend", stelt de bank.

In Nederland werden de afgelopen maanden verschillende mensen het slachtoffer van banking Trojans. Die tonen tijdens het internetbankieren extra invulvelden of vroegen om nog een keer in te loggen, terwijl hiermee eigenlijk een frauduleuze transactie wordt bevestigd.

Reacties (3)
23-04-2012, 14:21 door securbenik123321
wel een hele luie nigeriaan, doet niet eens meer de moeite om er een aannemelijk verhaal bij te bedenken ;-).

groet ben.
23-04-2012, 20:03 door Anoniem
Tja ik denk dat de meeste n00bs het wel doorhebben van die zielige, zakelijke, lotto of weet ik wat voor onzin emails we allemaal krijgen afkomstig zijn van die nigerianen. Deze NIgeriaan pakt het effe wat anders aan, gewoon rechtstreeks de inlog gegevens vragen :)
25-04-2012, 12:06 door schele
Wel slecht eigenlijk, op de site staat enkel "verdacht schermen" zonder enige toelichting over hoe, wat of waar die schermen dan te voorschijn komen. Als je zeker wilt weten dat mensen panisch reageren op zulke berichten moet je het zo aanpakken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.