image

Productie van privacyhoes voor smartphones gestart

dinsdag 3 september 2013, 12:19 door Redactie, 19 reacties

Een privacyhoes voor smartphones die gps, wifi en mobiele signalen blokkeert is een groot succes. De OFF Pocket, zoals de hoes heet, werd voor het eerst in januari van dit jaar tijdens de "Stealth Wear" exhibitie in Londen gedemonstreerd. De vraag was zo groot dat de oplage in één keer was uitverkocht.

Sinds januari werd het model verder verbeterd en zou het inmiddels beter presteren dan forensische tassen van opsporingsdiensten en militaire producten met Faraday specificaties. Op 2 augustus werd besloten een crowdfunding initiatief te starten waarbij er op 27 augustus 35.000 dollar moest zijn opgehaald. Die grens bleek geen probleem, aangezien 668 mensen bij elkaar ruim 56.000 dollar investeerden.

Ontwikkeling

Volgens de ontwikkelaars van de OFF Pocket worden dagelijks miljoenen mensen via hun mobiele apparaten gevolgd. "Niet alleen wanneer je je telefoon gebruikt, maar 24/7 waar je ook bent. De OFF Pocket geeft je de mogelijkheid om alles uit te zetten." Nu het vereiste startbedrag bij elkaar is gebracht, is er met de bulkproductie van de OFF Pocket begonnen. De eerste 300 exemplaren zullen op 20 september worden geleverd.

De ontwikkelaars hadden ook nog twee toekomstige doelen gesteld, namelijk het maken van een database met de afmetingen van moderne smartphones en de ontwikkeling van een OFF Pocket app die de trackingmogelijkheden van de smartphone in kaart brengt. Hiervoor werd echter niet voldoende geld opgehaald. De OFF Pocket kost 100 dollar.

Image

Reacties (19)
03-09-2013, 12:25 door Anoniem
"Productie van privacyhoes voor smartphones gestart"

Zijn ze de eerste dan die dit bieden ?
03-09-2013, 12:49 door Preddie
Door Anoniem: "Productie van privacyhoes voor smartphones gestart"

Zijn ze de eerste dan die dit bieden ?

Weet jij een alternatief dan ?

De koelkast werkt in elk geval niet, zo bleek uit het onderzoek van de journalisten die contact hadden met meneer Snowden
03-09-2013, 12:57 door Anoniem
Beetje kippengaas met aluminiumfolie (kooi van Faraday) en daar een plastic hoesje omheen? Ik ben geen natuurkundige, maar zoiets zal 't wel wezen toch?

--Cornelius
03-09-2013, 13:11 door Anoniem
Het enige juiste alternatief is om je geld aan iets anders te besteden :-)

De meeste GSM's of smartphone staan altijd aan omdat men bereikbaar wil zijn.
In die tijd maken ze een profiel, of hebben het dan al lang. (Metadata)

Dus de tijd dat je smartphone "offline of onbereikbaar' is maak dan ook helemaal niks meer uit.

Dat mensen zich dat niet realiseren is wel triest hoor.

Het enige wat wel helpt naar mijn mening zijn die beurzen tegen RFID.
Maar nog beter is om niet te veel pasjes bij je te hebben.
03-09-2013, 13:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-09-2013, 13:27 door Anoniem
Dat is leuk, maar is er ook een alu-hoedje voor mijn auto?
Op mijn ritjes door het land wordt mijn kenteken honderden keren gescand, door justitie, parkeergarages enz.
Dan heeft het blokken van mijn telefoon niet zoveel zin denk ik.
03-09-2013, 13:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-09-2013, 14:08
[Verwijderd]
03-09-2013, 14:32 door [Account Verwijderd]
Best wel handig voor mensen die de ¨UIT KNOP¨ niet kunnen vinden. ;-)
03-09-2013, 15:28 door Anoniem
Nee dat werkt niet, als hij uit staat zoekt het nog steeds verbinding.
Dan zul je toch echt de accu eruit moeten halen, beetje lastig want dat betekent dat je steeds opnieuw o.a. datum en tijd moet instellen.
100 dollar vind ik best wel veel.
Zelf een hoesje of een doosje maken wordt dan interessant. Aluminimumfolie is stukken goedkoper, wel erg kwetsbaar, dat scheurt snel. Bladlood is misschien wat dik, 1,32mm, niet zo duur a 30 euro voor 3mtrx20cm en uiteindelijk wel wat zwaar voor een hoesje.
Zou dan een metalen doosje uitkomst kunnen bieden? Een wireless modem functioneert namelijk ook slechter in de buurt van metalen voorwerpen.
Of dit soort afschermacties echt handig zijn is de vraag want je kunt dan ook onderweg niet gebeld worden en ziet je gemiste oproepen dan denk ik ook niet. Als je gaat bellen wordt weer je locatie bekend, dan is alleen de weg ernaartoe even afgeschermd geweest.
Blijft over de optie van meerdere telefoons , leuke stof voor een artikel; 'Privacymanagement, Hoe bewaar ik mijn privacy met gebruik van meerdere telefoons?'
Uiteindelijk verliest Privacy het vrijwel altijd van gemak en comfort.
03-09-2013, 15:56 door Anoniem
Een en ander brengt me wel op een ander idee.
Maar ja hoe pak je dat aan als je zelf geen (software, security) ontwikkelaar bent, laat staan budget hebt?
Zijn er ook bedrijven hier die als intermediair kunnen fungeren bij het beoordelen, uitwerken en (financieel) supporten van goede ideeën zonder dat je dan de kans loopt je idee te verliezen aan anderen en uiteindelijk zelf met lege handen staat? Of moet je voor innovatieve ideeën toch echt in de vs zijn?
03-09-2013, 16:10 door Anoniem
Enkel uit zetten met de uit knop is niet voldoende ;-)
03-09-2013, 16:17 door MI-10
Voor de Nederlandse ID-kaart heb ik al zoiets. Een mapje met aluminium-folie erin.
03-09-2013, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: Beetje kippengaas met aluminiumfolie (kooi van Faraday) en daar een plastic hoesje omheen? Ik ben geen natuurkundige, maar zoiets zal 't wel wezen toch?

--Cornelius

Je moet nogal fijnmazig gaas hebben omdat de straling een erg hoge frequentie heeft.
Overigens snap ik de lol niet helemaal, want je kunt ondertussen ook niet gebeld of gesmst etc worden, dus waarom dat ding dan meenemen? En zodra je weer wat kunt ontvangen (omdat je hem uit je hoesje haalt) dan ben je weer zichtbaar. A cat can follow the dots: je was bij A, nu bij B, verlopen tijd zoveel, waarschijnlijke route of vervoermiddel valt wel uit te plussen.

Alleen als je tussendoor een klusje moet doen (iets crimineels of zo) waarbij je niet waargenomen wil worden en ook niet gestoord op je phone, dan heeft dit zin. Min of meer.

Als je anoniem wil blijven kun je dan niet beter een fikse set goedkope Samsungetjes kopen met prepaid kaartjes, die betaal je cash en af en toe wissel je ze en gooi je er eens eentje weg (of beter nog, je laat ze liggen in de trein, dan gaat iemand anders ermee verder).

Uitzetten helpt niet tegen waarnemen, en ook niet tegen op afstand weer aanzetten. Is het niet nog veel makkelijker om op verschillende locaties een aparte telefoon te hebben liggen, zodat je daartussen onzichtbaar bent? En als die telefoons daar toch altijd blijven, kunnen ze permanent aan de lader liggen. En een vaste verbinding is dan ook mogelijk, He, dat klinkt bekend?
03-09-2013, 17:09 door Anoniem
Weet jij een alternatief dan ?

De 'shieldsak' van loksak bestaat al jaren..

https://www.youtube.com/watch?v=iZe68FwMkBc
03-09-2013, 17:28 door vimes
Net even de gsm in een dubbel antistatisch zakje gedaan. Werkt ook en is ff goedkoper.
04-09-2013, 11:21 door Anoniem
Of je neemt een shieldbag van je HDD of zoiets , werkt perfect.
en is een stuk goedkoper. je kan nog steeds je display zien.

Hot Burmees
04-09-2013, 12:51 door Anoniem
Security tip! (tegen afluisteren toestel en evt.ook de ruimte waarin je je bevindt (bijv. slaapkamer)Wat dacht je van toestel eerst op vliegtuigmodus zetten en dan uitzetten? Bij vliegtuigmodus worden alle verbindingen (gsm,gprs,umts,wifi) gestaakt en dat blijft zo ook als ie uit staat.Als t goed is vraagt je telefoon na aanzetten of je je toestel in de vliegtuigmodus wil houden of dat je een andere modus wil instellen.Het is weliswaar zo dat niet alle toestellen een vliegtuigmodus hebben,maar bij bijv. blackberry kun je ook handmatig netwerkverbindingen uitschakelen en dan toestel uitzetten (aan laten staan heeft dan ook niet zoveel zin meer he?) Krijg ik nu een security.nl t-shirt? maat xxl graag.
04-09-2013, 12:55 door Anoniem
Ik vrees dat er maar 1 echte oplossing voor is: een hamer pakken en al je mobieltjes stukslaan en dan ook geen nieuwe meer kopen he!? Maar als ze je echt willen afluisteren dan zulllen ze ook de gsm van je levenspartner hacken en aftappen dus dan ben je toch nog de pineut.
09-09-2013, 15:04 door Anoniem
De volgende versie biedt een drone aan, waardoor je de trackers op een verkeerd been kan brengen door je toestel naar een andere plaats te vliegen dan waar jij op dat moment bent.

Zullen we dan maar allemaal terug de telefooncel gaan gebruiken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.