image

Schade skimming groter dan fraude met internetbankieren

woensdag 4 september 2013, 10:12 door Redactie, 3 reacties

In de eerste helft van dit jaar wisten skimmers meer geld te stelen dan cybercriminelen via fraude met internetbankieren deden. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Banken publiceerde. Net zoals de fraude met internetbankieren daalde ook de schade door skimming.

De schade door skimming daalde van 10,8 miljoen euro in het tweede halfjaar van 2012 naar 5,9 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2013, een daling van 45 procent. De schade door fraude met internetbankieren bedroeg in dezelfde periode 4,2 miljoen euro. De daling van de skimschade is volgens de NVB vooral het resultaat van geoblocking, waarbij de magneetstrip op de betaalpas standaard is 'uitgeschakeld'’ voor gebruik buiten Europa.

EMV-chip

Sinds de invoering van de EMV-chip in 2012 was het al vrijwel onmogelijk om in Europa te cashen met geskimde kaarten. Door die EMV-chip worden betaalautomaten in de bemande retailmark, met name winkels en horeca, niet meer aangevallen. Om daarnaast skimming op geldautomaten en onbemande betaalautomaten, in de parkeer- en benzinebranche, verder te voorkomen, zijn er in de eerste helft van 2013 aanvullende maatregelen genomen.

Image

Reacties (3)
04-09-2013, 10:21 door Anoniem
Ok, bank, wanneeer mag ik mijn magneetstrip nou demagnetiseren?
Daar zouden jullie toch mee stoppen?
Als tegenwoordig de chip gebruikt wordt waarom is die strip dan nog nodig? Die kan beter weg,
dan kan hij ook niet gecopieerd worden. Buiten Europa pinnen doe ik nooit.
04-09-2013, 15:50 door Anoniem
Kom weinig buiten NL en heb allang een sterke magneet langs mijn passen gehaald van ING, nooit problemen mee. Er uiteraard van uitgaande dat de magneet de strip gewist heeft en dat kan ik dus niet testen.
05-01-2014, 14:11 door Anoniem
De EMV-chip is niet in alle geldautomaten wereldwijd te gebruiken. Daarom is de magneetstrip nog belangrijk.
Met de EMV-chip is wel heel veilig, maar klanten willen naast Europa en de westerse wereld graag ook pinnen in andere landen.

Door Anoniem: Ok, bank, wanneeer mag ik mijn magneetstrip nou demagnetiseren?
Daar zouden jullie toch mee stoppen?
Als tegenwoordig de chip gebruikt wordt waarom is die strip dan nog nodig? Die kan beter weg,
dan kan hij ook niet gecopieerd worden. Buiten Europa pinnen doe ik nooit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.