image

Obama: gewone mensen worden niet afgeluisterd

woensdag 4 september 2013, 17:01 door Redactie, 14 reacties

De e-mails en telefoongesprekken van gewone mensen worden niet afgeluisterd, zo liet de Amerikaanse president Barack Obama vandaag weten. De internationale activiteiten van de inlichtingendiensten zouden alleen in bepaalde gebieden plaatsvinden.

"Ik kan het publiek in Europa en in de hele wereld verzekeren dat we niet de e-mails van mensen bekijken of naar hun telefoongesprekken luisteren", aldus Obama tijdens een nieuwsconferentie met de Zweedse premier Frederik Reinfeldt. "Wat we proberen is ons alleen op bepaalde, zeer specifieke risicogebieden te richten", zo voegde hij toe. Het gaat dan om zaken als terrorisme, massavernietigingswapens en cyberveiligheid.

Techniek

"Alleen omdat we iets kunnen doen, betekent het nog niet dat we het moeten doen." De Amerikaanse president stelde verder dat er veel "checks and balances" zijn om een surveillancestaat te voorkomen. Toch erkende hij dat er mogelijk strengere wetten nodig zijn. "Als technologie zich ontwikkelt en de mogelijkheden toenemen, kan het zijn dat er wetten zijn die niet meer voldoen."

Verder benadrukte Obama dat verschillende bondgenoten die zich tegen de Amerikaanse programma's keerden hier wel van hebben geprofiteerd, of soortgelijke technieken gebruiken. "Sommige van de mensen die in het openbaar het meest beledigd waren, daarvan weten we dat ze dezelfde technieken als wij gebruiken."

Reacties (14)
04-09-2013, 17:28 door 0101 - Bijgewerkt: 04-09-2013, 17:30
Barack Obama:Ik kan het publiek in Europa en in de hele wereld verzekeren dat we niet de e-mails van mensen bekijken of naar hun telefoongesprekken luisteren
We slaan ze alleen maar op. Bovendien word het doorzoeken van e-mails beperkt door de filters die degenen die ze doorzoeken zelf kunnen instellen.

Ja, echt een geruststelling.


Barack Obama:Sommige van de mensen die in het openbaar het meest beledigd waren, daarvan weten we dat ze dezelfde technieken als wij gebruiken.
Dit gaat misschien over Hollande, de president van Frankrijk; zie http://news.yahoo.com/hollande-us-spying-threatens-free-trade-talks-141224704.html en http://www.theguardian.com/world/2013/jul/04/france-electronic-spying-operation-nsa
04-09-2013, 17:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-09-2013, 18:10 door MI-10 - Bijgewerkt: 04-09-2013, 18:15
Obama: gewone mensen worden niet afgeluisterd
Terroristen zouden geen gewone mensen zijn ?

Kom nou.. (Logica interpretata non est dignus pro Obamam)
04-09-2013, 18:45 door Anoniem
Zoveel capaciteit hebben ze (nog) niet.
04-09-2013, 18:57 door Anoniem
Ohhh wat een leugens!!
04-09-2013, 19:12 door Anoniem
Oh, hij geeft toe dat'ie iedereen zijn email zou kunnen lezen, maar dat niet doet omdat het zo'n ontzettende goedzak is. Moet de rest van de wereld dan maar blijven vertrouwen dat ze alleen maar ontzettende goedzakken verkiezen daar in Amerika?

Er zitten daar institutioneel een paar steekjes los. Wat zou bijvoorbeeld de definitie zijn van "gewone mens"? Zou me niet verbazen, gezien eerdere definitietruukerij, dat daar nog maar heel weinig Amerikanen onder vallen, en in de rest van de wereld... niemand.
04-09-2013, 19:20 door Anoniem
Ja natuurlijk niet, en ik ben Sinterklaas.....pffffff.
04-09-2013, 19:32 door Anoniem
Iemand die gelogen heeft over zijn naam, (Barry Soetoro) geloven we natuurlijk onmiddellijk.

"Donald Trump is correct, Barry Soetoro, AKA Obama is hiding something in his past that is very bad and it may not be just his citizenship, it may well be a criminal past." (www.sodahead.com)

Tegen Europa zegt hij dat uitsluitend Amerikanen bespioneerd worden.
Tegen Amerika zegt hij dat uitsluitend niet-Amerikanen bespioneerd worden.
Dan blijkt dat IEDEREEN bespioneerd wordt.
Nu zegt hij ter geruststelling dat hijzelf en het hoofd van de NSA in ieder geval niet afgeluisterd worden.

De krankzinnige hoeveelheid data die door de NSA wordt opgeslagen (pas zijn daar weer nieuwe servers geïnstalleerd omdat de oude het niet meer aankonden) zegt eigenlijk alles.
04-09-2013, 19:35 door Anoniem
Dus iedereen is verdachte. Verdacht.
04-09-2013, 20:02 door Anoniem
Het gaat dan om zaken als terrorisme, massavernietigingswapens en cyberveiligheid.

De Amerikanen (U.S.A.) gedragen zich steeds meer als terroristen (onder het mom van wereldvrede).
De Amerikanen (U.S.A.) hebben massavernietigingswapens (zijn de enige die ooit atoomwapens hebben gebruikt).
De Amerikanen (U.S.A.) voeren cyberaanvallen uit.

I rest my case...
04-09-2013, 21:18 door Ignitem
Door Anoniem:Er zitten daar institutioneel een paar steekjes los. Wat zou bijvoorbeeld de definitie zijn van "gewone mens"? Zou me niet verbazen, gezien eerdere definitietruukerij, dat daar nog maar heel weinig Amerikanen onder vallen, en in de rest van de wereld... niemand.
Het zit hem inderdaad in de definitie van "gewone mens". Ben je van Arabische komaf dan ben je wellicht al geen gewoon mens. Ben je lid van Greenpeace dan val je wellicht ook niet in die categorie. Of hoe zit het met mensen die hackersconferenties bezoeken?
Daarnaast is al aangetoond dat grote hoeveelheden internetverkeer dagelijks gescand worden Het lijkt me niet dat dit allemaal verkeer van geen "gewone" mensen is.
05-09-2013, 08:52 door Anoniem
Door Anoniem:Er zitten daar institutioneel een paar steekjes los. Wat zou bijvoorbeeld de definitie zijn van "gewone mens"? Zou me niet verbazen, gezien eerdere definitietruukerij, dat daar nog maar heel weinig Amerikanen onder vallen, en in de rest van de wereld... niemand.

Edward Snowden is geen gewoon mens. Chelsea Manning is geen gewoon mens. Julian Assange is geen gewoon mens. De medewerkers van de VN zijn geen gewone mensen. Journalisten zijn geen gewone mensen.

Moet ik nog doorgaan?

Peter
05-09-2013, 21:24 door spatieman
obama , lees je mee.
je ruikt naar peop..
06-09-2013, 11:21 door Anoniem
Ach, gelukkig hebben wij Ivo Opstelten. Die doet dat soort toezeggingen tenminste niet, lapt elke privacywet aan zijn laars en geeft opsporingsinstantie de vrije hand. Misschien moet Obama/NSA eens met hem gaan praten over hoe je het goed aanpakt :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.