image

Lange celstraffen voor hackers van kassasystemen

donderdag 5 september 2013, 08:51 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee Roemeense mannen tot lange gevangenisstraffen veroordeeld wegens het hacken van honderden kassasystemen en het stelen van betaalpasgegevens van meer dan 100.000 Amerikanen. De 28-jarige Iulian Dolan en 29-jarige Adrian-Tiberiu Oprea zouden tussen 2009 en 2011 honderden point-of-sale (POS) systemen van Amerikaanse winkels hebben gehackt. Deze kassasystemen slaan de betaalpasgegevens van consumenten op.

Na het vinden van een kwetsbaar systemen installeerden Oprea en Dolan een keylogger of sniffer, om zo alle gegevens van de kassasystemen op te slaan, waaronder de betaalkaartgegevens van consumenten die afrekenden. De gestolen gegevens werden vervolgens gebruikt voor fraude. Tijdens de aanvallen zouden onder andere 250 Subway-vestigingen zijn gehackt.

Veroordeling

In totaal werden de gegevens van meer dan 100.000 Amerikaanse kaarthouders op deze manier buitgemaakt. Het schadebedrag vanwege de fraude en herstelkosten bedragen tenminste 17,5 miljoen dollar. Als leider achter de operatie werd Oprea tot een gevangenisstraf van 15 jaar veroordeeld. Dolan verdwijnt vanwege zijn aandeel in de fraude 7 jaar achter de tralies.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.