image

11% tweedehands harde schijven bevat persoonlijke info

donderdag 26 april 2012, 07:37 door Redactie, 4 reacties

Elf procent van de tweede hands harde schijven bevat persoonlijke informatie, aldus onderzoek van het Britse Information Commissioner’s Office (ICO). Volgens het ICO is dit een groot probleem, want 65% van de Britse volwassenen geeft zijn of haar oude telefoons, computers en laptops aan een ander. Daarbij geeft 44% de apparatuur gratis weg, terwijl 21% die verkoopt. De ICO liet een forensisch onderzoeksbureau 200 harde schijven, 20 USB-sticks en 10 mobiele telefoons via computerbeurzen en veilingsites aanschaffen, om die vervolgens te analyseren.

38% bleek te zijn gewist en bevatte geen gegevens meer. 14% van de mediadragers was beschadigd of onleesbaar, terwijl 37% onpersoonlijke informatie bevatte. 11% bevatte wel persoonlijke data. Het ging in totaal om 34.000 bestanden, met zowel privé als bedrijfsgegevens. Het gaat dan om bedrijfsplannen, kopieën van paspoorten, bankafschriften, scans van rekeningen, sollicitaties, CV's, verkeersboetes, medische gegevens, relationele informatie, familiefoto's, spreadsheets, geboortecertificaten, bankgegevens e.d.

Fraude
In het geval de harde schijven via handelaren werden gekocht, is met deze partijen afgesproken dat ze voortaan de gegevens eerst wissen. "We leven in een wereld waar persoonlijke en bedrijfsgegevens een zeer waardevolle handelswaar zijn. Het is belangrijk dat mensen er alles aan doen om te voorkomen dat hun gegevens in de verkeerde handen vallen", aldus Information Commissioner Christopher Graham.

"Dit onderzoek toont dat mensen het risico lopen dat ze een eenvoudig doelwit van fraudeurs worden, alleen omdat organisaties en individuen gegevens op hun oude apparaten niet goed verwijderen."

Reacties (4)
26-04-2012, 10:29 door Anoniem
Is dit nu met of zonder het toepassen van data recovery tools?
26-04-2012, 13:04 door Anoniem
Als mensen zo met hun data omgaan waren via limewire oid de persoonlijke gegevens toch al te vinden. Er staat niet bij of onderzocht is of er ook data van geformatteerde schijven nog te recoveren is, of heeft de andere 89% de schijven ook veilg gewist?
26-04-2012, 16:35 door Anoniem
Door een harde schijf alleen te formatteren is nog niet alle data weg. Pas als deze wordt overschreven d.m.v andere bestanden is de oude data weg. Het is dus toch belangrijk om iets van een Mediawipe uit te voeren.
Deze schrijft de harde schijf vol met allerlei lege bestanden of bestanden met eentjes en nulletjes.
27-04-2012, 08:26 door Anoniem
De harde schijf gewoon vernietigen door de boormachine erop te zetten of te verbranden in een afval oven
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.