image

PayPal bevroor tegoeden versleutelde e-maildienst

vrijdag 6 september 2013, 14:01 door Redactie, 7 reacties

PayPal heeft enige tijd de tegoeden van de nieuwe versleutelde e-maildienst Mailpile bevroren. De e-maildienst kwam onlangs nog in het nieuws omdat het via crowdfunding 143.000 dollar had opgehaald. De drie ontwikkelaars achter Mailpile willen een toegankelijke open source webmailapplicatie ontwikkelen.

Daarmee moet encryptie voor een grotere groep internetgebruikers beschikbaar worden. De ontwikkelaars stonden vorige week vreemd te kijken toen PayPal de rekening had geblokkeerd. Het was niet meer mogelijk om geld op te nemen of over te maken.

Na contact met PayPal werd duidelijk dat de ontwikkelaars van Mailpile een uitgebreid begrotingsoverzicht moesten overhandigen waarin stond hoe de donaties zouden worden gebruikt, anders zou het geld geblokkeerd blijven totdat versie 1.0 van het product werd gelanceerd. Het zou om een bedrag van 45.000 dollar gaan.

Recht

"Dit plaatst ons in een zeer ongemakkelijke positie, omdat we niet vinden dat ze het recht hebben om een gedetailleerde begroting van ons bedrijf te vragen, net zo min wij het recht hebben om naar die van hun te vragen." Volgens de ontwikkelaars probeerde PayPal elk excuus aan te grijpen om het gedoneerde geld zolang mogelijk vast te houden.

"De positie van PayPal is met name belachelijk als je die vergelijkt met het beleid van IndieGoGo, om alle tegoeden van succesvolle campagnes binnen 15 dagen na voltooiing over te maken. Als IndieGoGo het kan, zou PayPal het ook moeten kunnen." Uiteindelijk besloot PayPal het account te deblokkeren, zo laten de ontwikkelaars weten. De reden hierachter is niet bekendgemaakt.

Reacties (7)
06-09-2013, 14:33 door Anoniem
Nou, dat is wel duidelijk. De Amerikaanse overheid, natuurlijk, die bang is dat sterke email enctyptie zonder achterdeur voor iedereen bereikbaar gaat worden...
06-09-2013, 14:36 door Anoniem
NSA pesterijtje?
06-09-2013, 15:41 door Anoniem
Die is regelrechte afpersing, en diefstal van geld van donateurs. Paypal doet alsof het hun geld is als investeerder, en alsof ze daarom kunnen vragen om onderbouwing hoe het geld gebruikt gaat worden. Dit bedrijf zou Paypal moeten aanklagen wegens afpersing en/of diefstal.
06-09-2013, 16:01 door Anoniem
Een logisch gevolg van de van overheidswege uitgeoefende grote druk op alles wat geldelijke diensten levert: Politioneren van de klanten. Nu was paypal altijd al een stel fascisten met een de facto monopoliegreep op de markt, en had je kunnen weten dat dit zou kunnen gebeuren. Probleem is dan dat er zo weinig betaalbare alternatieven zijn, en dat een nieuwe opzetten tegen dezelfde problemen aanloopt: Je moet je klanten wel flink pesten, anders komt de overheid, willekeurig van welk land, bij jou zeuren.

Wat dan weer best wel enorm veel vrijheidsbeperking oplevert.
06-09-2013, 16:08 door johanw
De reden zal wel negatieve publiciteit zijn en / of angst voor nieuwe acties van Anonymous. Paypal is een zeer onbetrouwbaar bedrijf.
06-09-2013, 16:31 door Anoniem
@johanw "Paypal is een zeer onbetrouwbaar bedrijf." ik denk eerder een criminele organisatie! Mijn account hebben ze voor 6 maanden geblokkeerd. Ik gebruik scampal never nooit meer
06-09-2013, 18:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.