image

Gratis domeinen van Mali in trek bij phishers

vrijdag 6 september 2013, 16:33 door Redactie, 2 reacties

Het Afrikaanse land Mali besloot halverwege juli om gratis domeinnamen uit te delen, om zo het land weer op de kaart te zetten. Dat lijkt gelukt, alleen waarschijnlijk niet op de manier waarop het land gehoopt had, aldus internetbedrijf Netcraft. Naar verhouding heeft Mali namelijk de meeste phishingsites ter wereld.

Het totaal aan domeinen met een .ml extensie bedraagt 581. 34 daarvan zijn er inmiddels wegens phishingincidenten geblokkeerd, een ratio van 1 op 17. De nummer twee in de landen waar naar verhouding veel phishingsites zijn is Bhutan. Het gaat hier echter om een ratio van 1 op 149.

Maatregelen

"Het is niet verrassend dat gratis domeinnamen voor phishingaanvallen worden gebruikt, maar sommige Top Level Domains (TLD) hebben dit soort fraude zeer effectief weten aan te pakken", zegt Paul Mutton van Netcraft. Hij wijst naar Dot TK, dat in 2011 door phishingsites werd geplaagd.

Na de introductie van een speciale anti-abuse API waarmee partners de phishingsites konden sluiten werd het een veel minder aantrekkelijk platform voor phishers. Aangezien .tk en .ml dezelfde eigenaar hebben, is het volgens Mutton verrassend dat .ml domeinen al zoveel misbruikt worden.

Image

Reacties (2)
06-09-2013, 18:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-09-2013, 22:53 door Anoniem
De meest gebruikte phishing tld is com. Je komt nooit een ml phishing tld tegen.

Heeft er iemand aandacht nodig?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.