image

Chinese Marktplaats populairste phishingdoelwit in 2011

zaterdag 28 april 2012, 07:50 door Redactie, 0 reacties

Niet PayPal, maar de Chinese variant van Marktplaats kreeg in de tweede helft van 2011 met de meeste phishingaanvallen op het internet te maken. Dat meldt de Anti-Phishing Working Group (APWG) in het halfjaaroverzicht. Chinese internetgebruikers waren het doelwit van 22.216 phishingaanvallen, een stijging ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar, toen het om 17.693 aanvallen ging.

"Deze toename toont aan dat phishing winstgevend is", aldus APWG in het rapport. Door de internetontwikkeling in China, zou er een continue stroom van beginnende internetgebruikers online verschijnen. In 2011 kwamen er 56 miljoen nieuwe Chinese internetgebruikers online, die kwetsbaar voor phishing en online scams zijn.

PayPal
Taobao.com is één van de grootste Chinese e-commerce websites en specialiseert zich in business-to-consumer en consumer-to-consumer transacties, vergelijkbaar met eBay en Amazon. De website werd in de tweede helft van 2001 twee keer zo vaak als PayPal aangevallen. Het ging in totaal om 18.508 aanvallen, wat 22% van alle phishingaanvallen wereldwijd is. Het aantal aanvallen tegen PayPal kende juist een sterke daling (7.169).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.