Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

De Eenzame Wolf...

08-09-2013, 05:18 door Ilja. _V V, 7 reacties
De Eenzame Wolf...

Bestaat die eigenlijk wel? Volgens de laatste Nederlandse statistiek zijn het er ongeveer 15. M/V.

Maar in werkelijkheid, wat moet ik me als Mens voorstellen bij een "Lone Wolf"....

De man die in stilte schreeuwt tijdens de Dodenherdenking op de Dam?

De man die zijn auto kapot rijdt tegen een standbeeld, Hare Majesteit, toen nog, op het nippertje gemist...?..

De echte "Eenzame Wolf" bestaat niet. Integendeel, een wolf die alleen gaat, heeft een troep...
Reacties (7)
08-09-2013, 10:18 door Anoniem
"De echte "Eenzame Wolf" bestaat niet. Integendeel, een wolf die alleen gaat, heeft een troep..."

Roedel staat er los van.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lone_wolf_(terrorism)
( lees vooral ook het 'origins' stukje, incl de voetnoot [ http://archive.adl.org/learn/ext_us/tom-metzger/default.asp?LEARN_Cat=Extremism&LEARN_SubCat=Extremism_in_America&xpicked=2&item=7 ] )

'Lone Wolves, ook in Nederland?'
http://kafka.antenna.nl/?p=3352

'Weerwolf cel actief in Nederland'
http://kafka.antenna.nl/?p=4658

Etcetera..

Overigens heeft Adolf Hitler ergens in de jaren '30 zijn eigen 'pseudoniem' bedacht: 'wolf'. En gebruikte deze te pas en te onpas. Mede daarom hanteren neo-nazi's vandaag de dag de term 'wolf' vrij regelmatig.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anders_breivik valt bijvoorbeeld te zien als een zgn. 'lone wolf'. Een eenling die zich uit middels geweld met de dood tot gevolg, in navolging van een weerzinwekkende ideologie (fascisme).
Ter verdere info: Wilders/ PVV werd meermalen aangehaald in het manifest van Breivik.

Die Damschreeuwer en Karst Tates zijn in mindere mate als 'lone wolf', echter, in meerdere mate als 'psychiatrische probleemgevallen' te typeren (zoals onderzoek inmiddels uitwees). Dat laatste is tevens een kenmerk van de eerdergenoemde 'lone wolfs'. Echter 'meestal' te laat herkend, als zodanig. Helaas.

Het is m.i. een goed iets, dat deze door jou genoemden in de gaten worden gehouden. Echter, mede gezien de mogelijkheid om te radikaliseren via het internet, heb ik zo het vermoeden dat die 15 slechts het 'topje v/ d ijsberg' is.

Wanneer radikaliseert iemand dusdanig, dat deze (als solist) enigerlei vorm van dodelijk geweld gaat toepassen? Meerdere politici moesten inmiddels al in bescherming worden genomen waaronder ook de kinderen van bijvoorbeeld Femke Halsema.
(zie o.a. http://www.security.nl/artikel/35342/1/Politie_arresteert_Twitteraar_wegens_bedreiging.html?utm_source=rssfeed&utm_medium=rss&utm_campaign=rssfeed )
08-09-2013, 10:28 door Anoniem
Een eenzame wolf is een wolf die door de troep verstoten is, om welke reden dan ook.
08-09-2013, 11:36 door Overcome
Door Ilja, De Ridder Van Vacha: De echte "Eenzame Wolf" bestaat niet. Integendeel, een wolf die alleen gaat, heeft een troep...

Dit is een beetje een contradictio in terminis... Lone wolves bestaan wel degelijk. Lees anders eenvoudig toegankelijke documenten zoals http://www.transnationalterrorism.eu/tekst/publications/Lone-Wolf%20Terrorism.pdf of http://mercury.ethz.ch/serviceengine/Files/ISN/163033/ichaptersection_singledocument/43b43fe5-2423-4247-bd35-92133965ba43/en/Article3(1).pdf.
09-09-2013, 12:45 door Anoniem
Het is allemaal grapig bedacht maar wat ze volgens mij bedoelen met die wolf is 'de mentaal/geestelijk gestoorde medemens'
Die medemens heeft geestelijke/mentale hulp nodig.

Terrorisme kun je m.i. nauwelijks bestrijden, dat bevindt zich, net als haat, liefde of jaloezie, namelijk in het hart.
09-09-2013, 15:49 door steve sh1t
Door Anoniem: Het is allemaal grapig bedacht maar wat ze volgens mij bedoelen met die wolf is 'de mentaal/geestelijk gestoorde medemens'
Die medemens heeft geestelijke/mentale hulp nodig.

Terrorisme kun je m.i. nauwelijks bestrijden, dat bevindt zich, net als haat, liefde of jaloezie, namelijk in het hart.

Klopt, in Amerika neemt een maatschappelijk werkster zo'n lone-wolf mee naar een pretpark (no joke) als bijvoorbeeld een persoon naar de staat komt waar die lonewolf woont.

En wat doen we eigenlijk met al die normale mensen die door schulden, hypotheek problemen, huwelijks problemen en noem het maar op, veel te korte lontjes zijn geworden?

Je hoeft tegenwoordig namelijk in de stad maar per ongeluk tegen iemand op te lopen en diegene staat je al zowat naar het leven.
09-09-2013, 16:59 door Mysterio
Door Anoniem: Een eenzame wolf is een wolf die door de troep verstoten is, om welke reden dan ook.
Vaak zijn het jonge mannetjes die niet meer bij de roedel mogen blijven. Uitgehongerd en vaak gewond wagen ze zich dichter bij de bewoonde wereld en zorgen wel eens voor incidenten. Anders dan een hond zijn ze slim en snel, vallen vaak van achteren aan en zijn niet snel onder de indruk van schreeuwen en schoppen.

Vooral kinderen lopen gevaar omdat die nog wel eens door de bosjes gaan zwerven. Zelfs een fitte, sterke man heeft grote moeite om ze van het lijf te houden.

Lone wolf? Afschieten.
19-10-2013, 04:51 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 19-10-2013, 04:55
Veel gelezen, dank voor de input. Blijf het er niet mee eens, want ik zie een Eenzame Wolf als Mark Twain (menselijk) of als een echte wolf.

Dan is het toch de leider van de roedel (troep als je er door word achtervolgd ( menselijk)) welke zich afzonderd. Overigens iets wat zich ook voordoet bij herten.

Bovendien heeft het geen zin, want in het item op RTL4 Nieuws, worden de zgn. Lone Wolves alleen & uitzonderlijk afgezonderd in geval die een risico vormen voor bv. het Koninklijk Huis.

Iets wat de laatste keer, Amersfoort, ontzekerd is, want uit alle animaties bleek dat je er met een fiat er gewoon doorheen reed.

Behalve in de serie Criminal Minds, heb ik het in werkelijkheid nog nooit meegemaakt dat een profiel geleid heeft tot voorkoming van zo'n actie, laat staan tot arrestatie van een potentionele dader

Integendeel, zoals bovenstaand leesmateriaal beschrijft, zijn alle zgn. "Lone Wolves" puur & alleen per toeval gevonden. Tot nu toe...

Ilja. _\\//
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.