image

Nissan smart watch monitort auto en bestuurder

maandag 9 september 2013, 10:10 door Redactie, 4 reacties

Nissan heeft tijdens de Frankfurt Motor Show een slim horloge gepresenteerd dat zowel de auto als de bestuurder in de gaten kan houden. De smart watch monitort in real-time biometrische gegevens, zoals de hartslag en zal in de toekomst ook de hersengolven van de bestuurder meten.

Daarnaast is de autofabrikant van plan om de elektrocardiogram (ECG) mogelijkheden uit te breiden, zodat via de R-R-intervallen van het hart vermoeidheid bij de bestuurder is vast te stellen. Door het meten van de hersengolven via Elektro-encefalografie (EEG) wordt het concentratie- en emotieniveau in kaart gebracht, terwijl via de huidtemperatuur de lichaamstemperatuur en het hydratatieniveau wordt vastgelegd.

Sociale prestaties

Het horloge houdt daarnaast ook het brandstofverbruik, gemiddelde snelheid, prestaties en andere zaken bij, die de bestuurder kan opvragen. De Nismo Watch zal verder de "sociale prestaties" van de gebruiker op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram volgen en beoordelen, waarvoor Nissan de zelfontwikkelde Social Speed Software gebruikt. Vooralsnog gaat het om een demonstratiehorloge. Wanneer de Nismo Watch op de markt verschijnt is onbekend.

Reacties (4)
09-09-2013, 10:30 door Anoniem
Ja, en dan wordt je straks verplicht in de auto zo'n horloge te dragen zodat men deze bij ongelukken kan uitlezen.
09-09-2013, 10:43 door Anoniem
Vraag me af wat het nut is. Dat het horloge wordt gebruikt om informatie over hartslag en lichaamstemperatuur naar de auto te krijgen is grappig, gemiddelden van de auto naar het horloge zijn misschien handig. Maar dan moet het bekijken wel worden geblokkeerd tijdens het rijden.

Een ECG is m.i. vooral hinderlijk voor de bestuurder. Wie wil er nu gaan zitten met een "helm" met electrodes op zijn/haar hoofd?
09-09-2013, 11:39 door Anoniem
"De Nismo Watch zal verder de "sociale prestaties" van de gebruiker op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram volgen en beoordelen". - Het internet wordt steeds meer een krankzinnigengesticht. Lees "Brave New World" en je weet waar dit op uit gaat lopen.
09-09-2013, 14:14 door Anoniem
Ja en in mijn 2 jaar oude Mercedes zit al die ongein al lang ingebouwd, behalve dan die ECG (hoop ik toch):
Iedere maandag-morgen hetzelfde zeurende piepje dat me verteld dat ik nog niet helemaal ben bijgekomen van het weekend...

Ik moet er overigens niet aan denken dat deze info klakkeloos op sociale media wordt gezet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.