image

Twee-factor authenticatie verplicht voor Koreaanse banken

maandag 9 september 2013, 12:08 door Redactie, 1 reacties

Om fraude met internetbankieren en andere financiële diensten tegen te gaan, zijn Zuid-Koreaanse banken vanaf 26 september verplicht om klanten via twee-factor authenticatie in te laten loggen. Voorheen lieten de meeste financiële instellingen hun klanten via alleen een wachtwoord inloggen.

Cyberfraude werd echter een steeds groter probleem in Zuid-Korea. Daarom heeft de financiële toezichthouder FSS nu bepaald dat klanten via een authenticatienummer moeten inloggen dat ze via een sms-bericht van de bank hebben ontvangen of dat via een geautomatiseerd responssysteem is verkregen, zo meldt de Korea Herald.

Cybercrime

Hetzelfde proces moet worden herhaald bij transacties van meer dan 2100 euro per dag. Zowel phishing als malware waarmee de wachtwoorden van Zuid-Koreaanse bankklanten werden gestolen werden steeds vaker door cybercriminelen ingezet. Naast de technische vereisten moeten de banken ook de algemene voorwaarden voor internetbankieren aanpassen om de nieuwe maatregel door te voeren.

Reacties (1)
09-09-2013, 19:03 door schele
Alleen met een wachtwoord?? Goh... had onze Koreaanse medemens, als producent betrokken in zowat iedere categorie IT producten, toch meer verwacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.