image

Kaspersky krijgt award wegens uitschakelen botnets

maandag 9 september 2013, 13:18 door Redactie, 0 reacties

Het onafhankelijke Duitse testorgaan AV-Test heeft een award aan het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab uitgereikt omdat het innovatieve producten ontwikkelt en regelmatig botnets uitschakelt. AV-Test houdt zich vooral bezig met het testen van de prestaties van virusscanners en Security Suites.

Voor bedrijven die innovatieve producten ontwikkelen of een pionierende rol spelen in de strijd tegen cybercriminelen wordt de Innovation Award uitgereikt. Kaspersky ontving de award omdat het beveiliging voor internetbankieren ontwikkelde, systemen naast malware en rootkits ook op ongepatchte beveiligingslekken controleert en de rol die de onderzoekers spelen.

Botnets

"De onderzoekers van Kaspersky Lab proberen regelmatig botnets en spambotnets te detecteren en uit te schakelen", aldus AV-Test. Ook zou de werkwijze van cybercriminelen actief worden onderzocht om trends te ontdekken en nieuwe beveiligingsmethodes te ontwikkelen. In juli van dit jaar ontving het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout ook een Innovation Award.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.