image

Google: telefoon beste optie voor accountherstel

dinsdag 10 september 2013, 16:56 door Redactie, 8 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-09-2013, 17:35

Internetgebruikers met een Google-account kunnen het beste een telefoonnummer als hersteloptie inschakelen voor het geval van een gehackt account of vergeten wachtwoord, zo adviseert de zoekgigant. Gebruikers hebben verschillende opties om een account te herstellen, zoals het instellen van een alternatief e-mailadres of het toevoegen van een telefoonnummer.

Het gebruik van een telefoonnummer verdient echter de voorkeur, stelt Diana Smetters, software engineer bij Google. Volgens haar is op deze manier een account supersnel te herstellen, aangezien Google via sms een code stuurt waarmee de gebruiker weer kan inloggen.

Veiliger

"Je telefoon is veiliger en betrouwbaarder dan andere middelen om je account te herstellen." Ze stelt dat "geheime" vragen, zoals de meisjesnaam van de moeder, eenvoudig te herinneren zijn, maar ook eenvoudig door een aanvaller achterhaald kunnen worden.

Uit eigen cijfers van Google blijkt dat mensen die de telefoon gebruiken sneller en succesvoller zijn in het herstellen van hun account dan mensen die een alternatief e-mailadres gebruiken. Smetters merkt op dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken als ze hun telefoonnummer bij Google achterlaten. "Je zult niet op marketinglijsten worden gezet of meer telefoontjes van marketeers krijgen."

Reacties (8)
10-09-2013, 17:17 door meinonA
Smetters merkt op dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken als ze hun telefoon bij Google achterlaten. "Je zult niet op marketinglijsten worden gezet of meer telefoontjes van marketeers krijgen."

Lijkt me niet dat ze je gaan bellen als je je telefoon bij Google hebt achtergelaten ;)
10-09-2013, 17:35 door Redactie
Dat moet telefoonnummer zijn en is in de tekst aangepast.
10-09-2013, 19:36 door Anoniem
Wil je een nieuw account dan kun je practisch niet meer om het geven van een telefoonnummer heen. Waarom ze dat doen? Niet voor jouw veiligheid, kom nou. Heel toevallig blokkeren ze ook het gebruik van imap via tor. Goh.
10-09-2013, 20:55 door Anoniem
Grappig dat Google denkt dat ze mijn telefoonnummer krijgt...
10-09-2013, 21:45 door schele
Nee wordt niet gebruikt voor marketing... net zoals dat er heus geen informatie zonder verwittiging wordt doorgegeven aan overheidsdiensten. Ammehoela! Ik krijg al genoeg recruiters aan de lijn, hoef ik niet ook Google nog es bij.
11-09-2013, 10:32 door Anoniem
Out of band heet dat en is min of meer best practise. Dus een goede zaak dat Google dat actief stimuleert.
12-09-2013, 08:07 door Anoniem
Daarom is een anoniem prepay simkaartje zo handig, na gebruik donder je deze in de la en gebruik je deze alleen om wachtwoorden te resetten. Beter is nog een prepay telefoon incl. simkaartje anoniem aanschaffen voor een paar euro's (contant betalen hé?). Dan ben je ook niet meer via een IMEI te traceren. En als je dan ook nog zo slim bent om reset acties niet vanuit je eigen huis te doen maar vanaf een willekeurige plek dan is het over en uit voor Google en consorten.
Tja, en als je zo dom of naïef bent geweest om een Gmail of Outlook.com account op je eigen naam te nemen kun je net zo goed alles van jezelf opgeven, als je dat inmiddels al niet gedaan hebt.
12-09-2013, 10:20 door P5ycH0
Dus ik pak de telefoon van mn collega even als hij/zei op het toilet is en reset zijn/haar account.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.