image

Oktober eerste Europese cyber security maand

dinsdag 10 september 2013, 20:24 door Redactie, 3 reacties

In oktober zal voor het eerst de Europese Cyber Security Maand plaatsvinden, waarbij er in heel Europa activiteiten worden georganiseerd om het bewustzijn van internetgebruikers te vergroten. Naast het promoten van cyber security wordt ook geprobeerd om de perceptie van cyberdreigingen te veranderen.

De activiteiten in alle 25 deelnemende landen bestaan uit video, radio en televisietalkshows en programma's, lezingen, workshops, conferenties, online games en beurzen. Zo zal er in Ierland een onderzoekscentrum voor cyberpsychologie worden geopend en houdt Oostenrijk een recordaantal van 15 activiteiten.

Nederland

Aan de de campagne nemen 40 partners uit zowel publieke als private organisaties mee, waaronder ook Europol. In Nederland staan er drie evenementen gepland. Op 1 oktober zal er een College Tour van start gaan en wordt er een "Cyber Security Awareness en Integrity Help & Hotline" geopend. Als laatste start op 28 oktober de Alert Online campagne van de Rijksoverheid.

Reacties (3)
10-09-2013, 21:33 door Anoniem
Nou, zijn de eurocraten ook weer zoet met ons belastinggeld. Als ze nou eens iets zinnigs wilden doen, dan... ach laat ook maar.
11-09-2013, 09:04 door Korund

activiteiten ... om het bewustzijn van internetgebruikers te vergroten
Gelukkig! Ik had al zo'n last van bewustzijnsvernauwing de laatste tijd.
11-09-2013, 12:17 door schele - Bijgewerkt: 11-09-2013, 12:17
Inderdaad, eindelijk gaat de EU zich inzetten voor het geestelijk welzijn van zijn onderdanen!

Maar dus "het bewustzijn van internetgebruikers rond informatieveiligheid te vergroten" is misschien correcter :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.