image

Privégegevens 2 miljoen Duitse Vodafone-klanten gestolen

donderdag 12 september 2013, 11:13 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen zijn erin geslaagd om de privégegevens van 2 miljoen Duitse Vodafone-klanten te stelen, zo heeft de telecomaanbieder vandaag bekendgemaakt. Op de gehackte server stonden onder andere de naam, adresgegevens, geboortedatum, geslacht, bankcode en rekeningnummer van klanten.

De aanvaller zou volgens Vodafone geen toegang tot creditcardgegevens, wachtwoorden, pincodes, mobiele telefoonnummers of internetgegevens hebben gehad. De gehackte server zou zich "diep" binnen de IT-infrastructuur van Vodafone hebben bevonden. De telecomaanbieder stelt dat de hack alleen mogelijk was door veel moeite en kennis van binnen.

Phishing

Exacte details hoe de inbraak heeft plaatsgevonden en waaruit blijkt dat er kennis van insiders gebruikt is laat het bedrijf niet weten. Wel meldt de telecomaanbieder dat het probleem alleen betrekking op klanten van Vodafone Duitsland heeft. Klanten van het bedrijf uit andere landen zouden geen risico lopen.

Het zou daarnaast zeer lastig voor de aanvaller of aanvallers zijn om met de gestolen gegevens direct toegang tot de bankrekening te krijgen. Door aanvullende phishingaanvallen op getroffen klanten zou dit echter wel mogelijk zijn, zo wordt er gewaarschuwd. Vodafone gaat alle betrokken klanten per brief informeren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.