image

Mac-botnet nog 460.000 computers sterk

donderdag 3 mei 2012, 11:26 door Redactie, 0 reacties

Het Flashback-botnet dat vorige maand zo'n 700.000 Mac-computers infecteerde, is nog zo'n 460.000 machines sterk. Elke week verliest het botnet zo'n 100.000 computers, aldus het Russische anti-virusbedrijf DrWeb. Verder blijkt dat er sinds 19 april nog nauwelijks nieuwe infecties zijn bijgekomen. Flashback verspreidt zich via verschillende Java-lekken. Apple kwam tussen 3 en 12 april met verschillende updates om de problemen in Java te dichten.

Het ontsmetten van de besmette Macs verloopt trager dan bij Windows-computers het geval zou zijn, aldus Boris Sharov, CEO van DrWeb. Mac-gebruikers zijn volgens hem overmoedig als het gaat om de veiligheid van hun computer, wat ook de trage uitrol van Apple's verwijdertool en het gebruik van virusscanners onder Mac-gebruikers verklaart.

"Bij een pc zou het veel, veel sneller zijn gegaan. Alleen de laatste tien procent van de gebruikers zou nog weken besmet blijven", aldus Sharov. De snelheid waarmee de Macs ontsmet worden, is volgens de virusbestrijder gelijk aan gebruikers die geen virusscanner gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.