image

Groei locatie-gebaseerde apps ondanks privacyzorgen

donderdag 3 mei 2012, 14:48 door Redactie, 0 reacties

Bijna zestig procent van de eigenaren van een smartphone of tablet gebruikt locatie-gebaseerde applicaties, ondanks de angst dat dit ten koste van de privacy gaat. Het gaat hier om applicaties die gegevens van het mobiele apparaat gebruiken om de fysieke locatie te bepalen. Voor het onderzoek werden duizend Amerikanen opgebeld. Ongeveer een kwart is bang dat de persoonlijke informatie door derde partijen wordt gebruikt. Een zelfde aantal is bezorgd dat vreemden teveel over hun persoonlijke activiteiten te weten komen.

21% noemt persoonlijke veiligheid als grootste zorg. Verder blijkt dat 43% niet de overeenkomst leest voordat ze de app downloaden en installeren. Van de groep die de gebruikersovereenkomst wel leest, vindt 25% de omschrijving van hoe locatiegegevens worden gebruikt onduidelijk.

Kennis
"Zoals met alles waar informatie wordt gedeeld, kunnen locatie-gebaseerde apps zeer handig zijn, maar ook riskant. Kennis is macht. Mensen moeten zichzelf onderwijzen, zodat ze begrijpen hoe hun gegevens worden gebruikt, of hoe ze de feature kunnen uitschakelen", zegt beveiligingsexpert Marios Damianides.

Het vinden van een bestemming (59%), taggen van foto's op sociale media, dating en het delen van foto's via Facebook en Instagram (44%) zijn de populairste locatie-gebaseerde activiteiten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.