image

Iran ontwikkelt eigen virusscanner

donderdag 3 mei 2012, 17:28 door Redactie, 4 reacties

Iran is begonnen met de ontwikkeling van een eigen virusscanner en het opzetten van een viruslaboratorium. De software wordt ontwikkeld door experts van het Shiraz Computer Emergency Response Team. Volgens Mohammad Hossein Sheikhi, leider van het project, zou de ontwikkeling al in 2010 zijn gestart. Enige tijd geleden lieten de Iraanse autoriteiten nog weten dat het de import van buitenlandse beveiligingssoftware had verboden. De software zou namelijk niet te vertrouwen zijn.

Laboratorium
Iran is al meerdere keren het doelwit van zeer geavanceerde malware geweest. Zo zou de geavanceerde Stuxnet- en Duqu-malware speciaal ontwikkeld zijn om Iraanse systemen te infiltreren. Volgens de projectleider zouden er 30 mensen met de ontwikkeling van de virusscanner bezig zijn. Een speciaal comité voor de ontwikkeling van ICT financiert de operatie.

Naast de beveiligingssoftware is het team ook bezig met het opzetten van een viruslaboratorium en een virusdatabase. Iets wat voor de eerste keer in Iran gebeurt. Als de software succesvol is, wordt er later mogelijk een commerciële versie van aan publiek verkocht.

Reacties (4)
03-05-2012, 19:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-05-2012, 19:37 door Anoniem
Door Peter V:
Enige tijd geleden lieten de Iraanse autoriteiten nog weten dat het de import van buitenlandse beveiligingssoftware had verboden. De software zou namelijk niet te vertrouwen zijn.
Vraag is of een Iraanse virusscanner ook wel te vertrouwen is...
'k Weet het niet. Iraanse hacktools worden in ieder geval wel vaak vertrouwd; http://geoip.flagfox.net/?host=www.itsecteam.com
03-05-2012, 20:06 door Anoniem
Ik ga hem in elk geval wel aanschaffen ik vertrouw niet meer op de Amerikaanse meuk (McAfee,Norton).Russisch (Kaspersky) of Iraans moet je gewoon hebben,de westerse virusscanners beschermen je niet tegen de nieuwsgierigheid vd westerse politie- en- geheime diensten,ik vermoedt dat daar afspraken over zijn gemaakt tussen de westerse regeringen ern de betreffende antivirusbedrijven,zodat hun spyware niet wordt tegengehouden/verwijderd door de virusscanners.
04-05-2012, 14:50 door dutchfish
Waarom niet van eigen bodem?

ik geef toe dat ook ik me helaas hieraan schuldig moet maken. Jammer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.