Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Automatisch verbinden

12-09-2013, 21:38 door realista, 2 reacties
Als ik met mijn smartphone een draadloos netwerk (WPA2) opgeslagen heb, maakt deze automatisch verbinding als ik bij locatieA ben. Er is dus een profieletje aanwezig op mijn smartphone.

Stel ik tuig in locatieB ook een accespoint op, met hetzelfde channel, hetzelfde SSID en zelfde mode. Alleen zonder WPA2. Gewoon free-hotspot. Mijn vraag: denken jullie dat de smartphone automatisch met het netwerk verbinding maakt? Wat is de unique identifier voor zo'n verbinding?

Zijn er manieren mogelijk zodat de smartphone automatisch verbinding maakt bij locatieB of moet ik hoe dan ook de WPA2 key van locatieA hebben?

Dank
Reacties (2)
13-09-2013, 08:31 door Anoniem
per accespoint zo'n profiel en je hebt wat je wilt.
13-09-2013, 16:58 door realista
Oke dat werkt inderdaad niet. Nu het volgende:

Ik wil een roque Access Point opzetten waarbij ik de Man in The Middle ben. Dit wil ik met een fysieke Access point doen.

Mijn laptop krijgt internet via de WiFi Adapter. Is het mogelijk dit internet door te geven naar mijn Access Point die met een kabel aangesloten is op de laptop? Dus:
Wireless netwerk (SSID-Y) --> WiFi adapter lpt --> LAN adapter lpt --> Mijn Access Point (SSID-X)
Zodat als gebruikers zich aanmelden op SSID-X dat ze toch internet verbinding krijgen (via mijn laptop)?

Hoe kan ik dit doen? Linux/Windows? Ik heb al geprobeerd in Windows mijn adapters (LAN / WiFi) te bridgen, blijkbaar is dit niet voldoende. Hoe pak ik dit aan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.