image

Boekwinkel verwijdert magazine dat leert hacken

vrijdag 4 mei 2012, 14:54 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse boekwinkelketen Barnes and Noble heeft een Linux-magazine uit de schappen gehaald waarin een artikel over hacking stond. Op de cover van Linux Format stond "Learn to Hack". Iemand klaagde bij de boekwinkelketen hierover, waarna het magazine uit alle boekwinkels werd verwijderd. Linux Format betreurt het voorval en verontschuldigt zich tegenover alle lezers die het blad niet konden vinden.

Mystiek
De redactie van het computerblad wijst naar 'Beyond Fear', het boek van beveiligingsgoeroe Bruce Schneier. Daarin legt Schneier uit waarom het zo belangrijk is om duidelijk te maken wat security inhoudt en dat het niet alleen bij experts thuishoort, maar bij iedereen. Door de mystiek die rond het onderwerp zweeft te verwijderen, zou iedereen er verstandiger over kunnen denken en aan bijdragen, aldus Schneier.

"We waren het daarmee eens, wat ook de reden is waarom we het artikel publiceerden", aldus Linux Format. Het artikel is nog wel online te vinden.

Reacties (5)
04-05-2012, 15:46 door SirDice
De Amerikaanse boekwinkelketen Barnes and Noble heeft een Linux-magazine uit de schappen gehaald waarin een artikel over hacking stond.
Belachelijke actie natuurlijk maar je kunt hier niet veel aan doen. Barnes en Noble is gewoon een bedrijf en zij kunnen en mogen zelf beslissen wat ze wel en niet willen verkopen.
04-05-2012, 16:32 door Anoniem
Check anders ff amazon. Staan zo'n pak en beet 3000 security gerelateerde boeken op. Een groot deel daarvan leert je vast wel hoe te "hacken". Wat SirDice zegt, een belachelijke actie.
04-05-2012, 16:49 door Vergeten
Omdat ze het juist uit de schappen haalt komt dit in de media en dus worden mensen nieuwsgierig en gaan ze het wel online kijken.

Dit zal juist meer lezers trekken dan als ze het gewoon toelieten, goede reclame voor dit blad dan.
04-05-2012, 17:54 door spatieman
verbied alle boeken die wapen omschrijven, en hoe te leren er mee om tegaan...
05-05-2012, 15:54 door Anoniem
Eigenlijk is Bruce Schneier de schuldige, ik wist het wel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.