image

Fin opgepakt na hacken van honderden websites

zaterdag 14 september 2013, 07:11 door Redactie, 4 reacties

De politie van Helsinki heeft een man gearresteerd die meer dan 300 websites zou hebben gehackt waarbij de gebruikersnamen en wachtwoorden van mogelijk honderdduizenden Finnen zijn buitgemaakt. De Finse hacker werd afgelopen weekend al opgepakt, maar zijn arrestatie is nu pas bekendgemaakt.

De man zou al hebben bekend, aldus een politiewoordvoerder. Om welke websites het precies gaat is nog niet duidelijk, maar volgens de Finse Communicatietoezichthouder zijn er voornamelijk gebruikersnamen, wachtwoorden en e-mailadressen van fora gestolen. De websites werden voornamelijk via SQL-injection en cross site-scripting gehackt, zo meldt het Finse CERT. Erkki Mustonen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure laat weten dat het om één van de grootste hacks ooit in het land gaat.

Reacties (4)
14-09-2013, 10:51 door Anoniem
Volstrekt gebrek aan creativiteit, simpelweg standaardmethoden (in een handig programmatje samengepakt!) afraffelen: Hacker! Hacking! G0D 1N T3H M4CH1N3!
14-09-2013, 14:41 door 0101
Helaas blijft dat soort problemen websites plagen, ook al zijn ze al jaren bekend, evenals de remedie.

Meer informatie voor wie wel veilig wil programmeren: https://www.owasp.org/index.php/SQL_Injection, https://www.owasp.org/index.php/XSS. Kijk ook op de rest van de website voor nog meer problemen die al lang bekend zijn en hoe ze verholpen kunnen worden.
14-09-2013, 15:12 door Anoniem
Het gaat hier niet om de grootste hack, maar de grootste hacker aanval: "... said it was one of the biggest hacker attacks in the Nordic country to date"
15-09-2013, 09:57 door Anoniem
Weer een script-kiddie dat hard op weg gestuurd wordt naar de grote-boze-mensen-wereld.
Ik hoop dat hij iets leert van z'n vervolging en daar iets positiefs mee doet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.