image

Ransomware voorkomt reünie tussen moeder en zoon

zondag 15 september 2013, 10:38 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse vrouw die na 26 jaar haar zoon via het internet had teruggevonden, zag de reünie door ransomware verstoord worden. Maria Kasonda uit Savannah Georgia had na 26 jaar zoeken op Moederdag haar zoon gevonden, die nog in Afrika woont.

Toen de vrouw via Skype contact wilde maken zag ze opeens een waarschuwing die zogenaamd van de FBI afkomstig was. Het ging om ransomware die stelde dat ze een misdrijf had begaan, zo laat Fox19 weten. "Ik zag dat ze een filmpje opnamen, omdat ik mezelf kon zien als ik in mijn slaapkamer in mijn nachtjapon rondliep", aldus Kasonda. "Het was een grote schok voor me. Het was erg beangstigend, omdat deze mensen mij filmen en ik niet weet wie het zijn."

Webcam

Bepaalde ransomware-varianten gebruiken de webcam van de computer of laptop om screenshots te maken, die vervolgens aan het slachtoffer worden getoond. Voor zover bekend zouden deze beelden alleen lokaal op de computer worden gemaakt en getoond, en worden de opnames niet naar de aanvallers teruggestuurd. Of Kasonda via een andere computer contact met haar zoon heeft kunnen maken is onbekend.

Reacties (2)
15-09-2013, 20:44 door Lex Borger
Het lijkt een voor de hand liggende vraag, maar ik stel hem toch: Had ze haar zoon gevonden, of dacht ze haar zoon gevonden te hebben?
16-09-2013, 09:05 door Mysterio
Door Lex Borger: Het lijkt een voor de hand liggende vraag, maar ik stel hem toch: Had ze haar zoon gevonden, of dacht ze haar zoon gevonden te hebben?
Het zou inderdaad niet de eerste keer zijn dat de 'ware' niet helemaal blijkt te zijn wie hij zegt te zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.