image

McAfee: cybercriminelen volgen RTL Boulevard

dinsdag 17 september 2013, 10:53 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen zouden RTL Boulevard, de roddelbladen, de Telegraaf en internet op de voet volgen om te weten welke sterren er in de belangstelling staan, zo beweert McAfee. Het anti-virusbedrijf publiceerde een overzicht van sterren waarvan de naam vaak door cybercriminelen wordt gebruikt.

Zo zou het zoeken naar de term "Armin van Buuren" in 15,5 procent van de resultaten naar een website met spyware, adware, spam, phishing of virussen leiden, zo beweert de virusbestrijder. Op zich niet verrassend, aangezien Van Buuren wereldwijd bekend is en vijf keer tot de beste dj ter wereld is uitgeroepen.

Google Trends

Het opzettelijk laten indexeren van kwaadaardige websites die de namen van sterren en bekendheden bevatten wordt ook SEO Poisoning of Blackhat SEO genoemd. SEO staat voor Search engine optimization en houdt in dat een website zodanig door een zoekmachine wordt geïndexeerd dat die op een hoge positie in de zoekresultaten terugkomt en zodoende internetgebruikers naar een kwaadaardige website kan leiden.

Deze praktijk vindt al jaren plaats. Bij het bepalen van welke sterren en bekendheden op het moment "hot" zijn, baseren de cybercriminelen zich op Google Trends. Ook iets wat al jaren bekend is en plaatsvindt. Dat cybercriminelen Nederlandse programma's zoals RTL Boulevard en Nederlandse kranten en roddelbladen zouden volgen is daarom opmerkelijk. We hebben McAfee dan ook om een toelichting gevraagd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.