Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe kan ik veilig mobiel internetbankieren in het buitenland ?

08-05-2012, 14:49 door securbenik123321, 8 reacties
hoi,

in het buitenland ben ik afhankelijk van draadloos internet in het hotel/terasje,etc op mijn laptop,

wat is de minst onveilige manier om de bankzaken te doen online ?

maw, hoe kan ik het zo veilig mogelijk maken ?


groetjes ben.
Reacties (8)
08-05-2012, 15:16 door SirDice
Als je thuis een linux of BSD machine hebt draaien is het veiligst om daar een SSH verbinding mee te maken. Vervolgens tunnel je je web verkeer daarover.

ssh -D8080 ikke@mijn.server.thuis
En dan vervolgens Firefox, IE of Chrome instellen dat http://localhost:8080 een SOCKS5 proxy is.
08-05-2012, 15:23 door 0101
Of anders natuurlijk een VPN. En als je dat niet hebt is HTTPS Everywhere (Firefox + Chrome; https://www.eff.org/https-everywhere) het installeren waard.
08-05-2012, 15:37 door yobi
Bankzaken gaan reeds via https. Controleer of de URL-balk groen wordt! Gebruik andere wachtwoorden dan voor e-mail en facebook e.d. Log iedere keer uit na het doen van bankzaken. Crypteren van de harddisk zou ik aanbevelen.

De bovenstaande VPN-oplossingen geven een extra zekerheid. Ook voor andere dingen dan bankzaken.
08-05-2012, 19:43 door Anoniem
Mocht ik in het buitenland via wireless willen internetbankieren, dan zou ik dat via Ace-Vpn premium doen.
Ik gebruik het nu reeds, hoewel ik niet draadloos werk ; het kost 5 euro per maand, maar geeft je in het dagelijks leven toegang tot BBC i-player, en de TV-series in Amerika.

Ongetwijfeld is het tunnelen van je webverkeer over een linux-computer thuis ook goed of zelfs nog beter, maar voor iemand die iets minder technisch onderlegd is, zal Ace-vpn gemakkelijker zijn.(http://www.acevpn.com/). Je kan verbindingen maken met de UK , USA en Frankrijk Je kan betalen via Paypal.
Nadat de betaalde periode afgelopen is, vervalt het abonnement automatisch.

Wil je een gratis oplossing (in ruil moet je daarvoor reclame verdragen), dan heb je nog de VPN hotspot shield (http://hotspotshield.com/). Maar Ace vpn werkt vlotter.
08-05-2012, 21:51 door Anoniem
schrijf het serial nummer van je ssl cert van de bank op en controleer dat.
verder zorg je voor een live cd welke read only is.
09-05-2012, 09:23 door Anoniem
Een beter idee is om je dringende bankzaken thuis, voor vertrek, af te handelen. En de rest te laten wachten tot je weer thuis bent. Als dat niet kan, zou je misschien eens moeten kijken naar de manier waarop je bankzaken lopen. Misschien zit er te veel kippendrift in, en weinig structuur. In ieder geval zou ik nooit zo gek zijn om op een terrasje via een onbekende hotspot te gaan zitten bankieren. Wat is dan trouwens de lol van dat terrasje?
09-05-2012, 13:35 door Anoniem
Door yobi: Bankzaken gaan reeds via https....
De bovenstaande VPN-oplossingen geven een extra zekerheid. Ook voor andere dingen dan bankzaken.

Dit werkt niet bij https://waprmb.rabobank.nl
De session id wordt bij hullie in de url gestopt. De url is te sniffen en met die url kan elke m*loot met jou sessie meekijken of misschien wel meer.
zie http://www.security.nl/artikel/41169/1/Hoe_lang_duurt_een_RaboMobiel_session.html

grt Piet
09-05-2012, 20:56 door Anoniem
Ik zou gewoon een ssh tunnel naar je bank leggen. Daaroverheen een https verbinding. En van bank veranderen als ze dat overdreven vinden.

Want, OH, het buitenland, OH onveilige wifi! Is het bij jouw thuis dan wel bewezen veilig - heb je een vaste routering tussen je ADSL modempje en je bank en zijn alle tussenliggende partijen te vertrouwen? Dacht het ook niet, nee.

Iets genuanceerder: ja als je op een willekeurig onbekend wifi netwerk gaat bankieren is de kans groter dat mensen proberen je verkeer te lezen/beinvloeden... maar dat risico is dus bij thuis internetbankieren ook niet uit te sluiten en kan met dezelfde maatregelen worden tegengegaan.
Eens met yobi hierboven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.