image

Nieuwe online virusscanner deelt niet met anti-virusbedrijven

woensdag 18 september 2013, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Een nieuwe online virusscanner die de engines van 46 verschillende anti-virusproducten gebruikt zegt gescande bestanden niet met anti-virusbedrijven te delen. Websites zoals VirusTotal en Jotti zijn handig als second opinion of om te kijken of een zelfgemaakt programma een waarschuwing veroorzaakt.

Zowel VirusTotal als Jotti delen echter de geüploade bestanden met anti-virusbedrijven. De nu gelanceerde online virusscanner 'Byte Scanner' breekt met deze traditie. "Ontwikkelaars maken software die soms per ongeluk door anti-virusbedrijven als schadelijk wordt beschouwd", zo stellen de makers. Dit kan voorkomen als een ontwikkelaar de broncode van zijn software probeert te obfusceren of verbergen.

Garantie

Om ontwikkelaars toch de mogelijkheid te geven hun werk te laten controleren zonder dat het wordt verspreid, garandeert Byte Scanner dat de resultaten van het bestand niet met anti-virusbedrijven worden gedeeld. Wel is er een overzicht van de laatste 50 gescande bestanden op de website te zien, alsmede de resultaten daarvan. Byte Scanner bevindt zich nog in de betáfase en is gratis te gebruiken.

Reacties (3)
18-09-2013, 12:41 door Whacko
Voelt voor mij eerder aan als een honeypot om virusmakers naar jouw scanner te trekken, en vervolgens alsnog te delen met antivirus bedrijven ;)
18-09-2013, 21:45 door 0101 - Bijgewerkt: 18-09-2013, 21:52
Er zijn wel andere scanners die geen gegevens delen met AV-bedrijven, maar die zijn betaald en worden in de praktijk vrijwel uitsluitend gebruikt door malwareauteurs. Hopelijk blijft deze dienst dat lot bespaard.

Overigens vermeldt de site geen privacyverklaring, dus wat er verder met de bestanden gebeurt is onbekend.

Via de Query Archive knop in het tabblad File Scanner > File to Scan kunnen rapporten van alle voorgaande scans bekeken worden.
19-09-2013, 13:35 door hx0r3z - Bijgewerkt: 19-09-2013, 13:39
http://bytescanner.com/community/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.