image

Criminelen verkopen anoniem nummer voor sms-activatie

donderdag 19 september 2013, 14:04 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 20-09-2013, 09:37

Cybercriminelen die voor de registratie van een online account of dienst een mobiel telefoonnummer nodig hebben en hiervoor zelf geen fysieke simkaart willen gebruiken, kunnen tegenwoordig online alsnog een nummer regelen. Daarbij is het zelfs mogelijk om de simkaart van het nummer fysiek te laten vernietigen.

Onderzoeker Dancho Danchev van beveiligingsbedrijf Webroot ontdekte een nieuwe cybercrimedienst die anonieme telefoonnummers aanbiedt, waarmee verschillende diensten die sms-activatie vereisen geactiveerd kunnen worden. Als extra optie kunnen klanten ervoor kiezen dat de simkaart die aan het telefoonnummer is gekoppeld wordt vernietigd.

Activatie

Dit wordt vervolgens door de aanbieder gefilmd, zodat klanten het bewijs hebben dat dit ook echt is gebeurd. Verder is het mogelijk om via deze aanbieder sms-berichten te versturen en te ontvangen, zodat de activatie door deze partij wordt geregeld. Hier moet echter extra voor worden betaald. Als bewijs dat hij over voldoende simkaarten en telefoonnummers beschikt, maakte de aanbieder onderstaande foto.

Image

Reacties (3)
19-09-2013, 14:43 door Anoniem
Innovatief bezig, die ondernemers. Er is kennelijk een markt voor, je doet wat voor je geld, en je bewijst mensen een dienst. Het lijkt me overigens geenszins crimineel wat hier gebeurt, ook al zullen vele anderen er niet blij mee zijn. Laat ik nog even verwijzen naar de zogenoemde "lex betamax".

Het is wel een mooi voorbeeld van hoe mensen vast proberen te pinnen op iets traceerbaars, weinig meer doet dan de kosten een eindje opjagen voor degenen die serieus zijn met het uitwissen van hun sporen. Het enige wat het doet is het leven ingewikkelder en gevaarlijker maken voor de gewone burger.

Wat dat betreft is het "transparante burger" concept al failliet voor het serieus begon, en een zwaktebod van wetshandhavers: Ja, de moderne techniek maakt hun werk ook moeilijker, maar dat per registratie- en legitimatieverplichting op de burger afschuiven (wat sluipend en kruipend steeds verder oprukt) pakt alleen brave burgers, diegenen die hoegenaamd beschermd zouden worden. Alle anderen zeggen gewoon, wij doen daar niet aan mee, en verzinnen er een truuk op. En dat is goede handel.
19-09-2013, 23:05 door Anoniem
Door Anoniem:maakte de aanbieder onderstaand screenshot
Dat moet toch echt foto zijn, lijkt me
20-09-2013, 09:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:maakte de aanbieder onderstaand screenshot
Dat moet toch echt foto zijn, lijkt me

Pffff bedankt voor de correctie. Ik snapte het artikel al niet maar nu is het een stuk duidelijker geworden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.