image

Microsoft wil aandeel Windows XP naar 13%

vrijdag 20 september 2013, 15:04 door Redactie, 1 reacties

Nog 199 dagen en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows XP, maar het besturingssysteem heeft afhankelijk van welk onderzoeksbureau de meting uitvoert een marktaandeel van 21% tot 33%. StatCounter hanteert een percentage van 21%, terwijl Net Applications het op 33% houdt.

Tijdens een dag voor financieel analisten liet Microsoft zien dat Windows XP door nog 20,58% van de internetgebruikers wordt gebruikt. Een te groot aantal en de softwaregigant heeft zich dan ook als doel gesteld het aantal XP-gebruikers terug te dringen. In juli liet Microsoft nog weten dat het ging proberen om het aantal gebruikers van XP voor 8 april 2014 onder de 10% te krijgen. Op die dag stopt namelijk de ondersteuning van het 12 jaar oude besturingssysteem.

Gebruikers

Gisteren vertelde Microsoft Chief Operating Officer Kevin Turner dat het bedrijf nu voor de 13% gaat. Volgens Turner heeft Microsoft met een gigantische groep XP-gebruikers te maken, maar heeft het de afgelopen tijd wel vorderingen gemaakt om het aantal terug te dringen.

"Het bedraagt nu 21% wereldwijd en we hebben plannen om dat aantal volgend jaar april als het einde van XP plaatsvindt op 13% te krijgen. Dit is een belangrijk doel voor ons en één waar we hard aan hebben gewerkt om het te kunnen uitvoeren."

Reacties (1)
23-09-2013, 14:43 door Anoniem
Volgens mij is de ondersteuning nu al een beetje gestopt. Probeer maar eens een vers geinstalleerde XP met SP3 te updaten via Windows update, foutmelding op foutmelding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.