image

VS waarschuwt 84.000 mensen voor internetverbod

donderdag 10 mei 2012, 13:26 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (DHS) waarschuwt 84.000 Amerikanen dat ze op 9 juli geen internet meer hebben, tenzij ze hun DNS-instellingen aanpassen. Na de FBI ziet nu ook DHS zich genoodzaakt om een waarschuwing af te geven. Het gaat om computers die met de DNSChanger-malware besmet zijn. Deze malware wijzigde op besmette machines de instellingen van DNS-servers en verving die door de servers van cybercriminelen. DNS-servers zijn nodig om bijvoorbeeld websites op internet te kunnen bezoeken.

Vorig jaar werd het DNS Changer-botnet door de FBI offline gehaald en de kwaadaardige DNS-servers vervangen door servers van het ISC. Deze DNS-servers zouden oorspronkelijk op 8 maart worden uitgeschakeld, maar vanwege de mogelijke gevolgen oordeelde de rechter dat de servers nog 120 dagen online moeten blijven. Daardoor zal het ISC ze pas op 9 juli uitschakelen.

Internettoegang
Een aantal weken geleden bleek dat nog altijd 84.000 computers in de VS met de malware besmet zijn. "Alsjeblieft, onderneem nu actie. De schone servers zullen op 9 juli verlopen. Internetgebruikers die de DNSChanger-malware hebben en van wie de internetprovider ze naar één van de schone servers heeft omgezet, hebben na deze datum mogelijk geen internettoegang", zegt Rand Beers van het DHS. Hij adviseert internetgebruikers om hun DNS-instellingen te controleren.

Reacties (4)
10-05-2012, 14:17 door yobi
Controleren in Windows:
start cmd;
ipconfig /all

Controleren in Linux (als root):
cat /etc/resolv.conf

Eventueel de router ook controleren.
10-05-2012, 15:57 door Anoniem
1: dit is geen internetverbod; dit is het uitzetten van dns servers
2: dit is al de wat? derde keer? dat ze het uitstellen
3: je maakt gebruik van die servers als je het expliciet zelf hebt geset, of als je een of ander virus hebt draaien.
moeten wij ons collectief dan niet meer zorgen maken over de 84k computers die dus blijkbaar zo goed beheerd worden dat ze na een half jaar waarschuwen nog steeds niet opgeschoond worden?
10-05-2012, 16:34 door Anoniem
Wat is dat voor onzinkop, het gaat helemaal niet over een "internetverbod", het gaat erom dat je instellingen niet goed zijn en dat dat binnenkort gaat breken.
11-05-2012, 08:15 door Anoniem
Wateen heisa en aandacht om een paar DNS instellingen. Gewoon uitzetten die hap. Gebruikers die niet meer kunnen internetten bellen hun isp wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.