image

Apple beschermt Mac OS X tegen nieuwe Trojan

zaterdag 21 september 2013, 18:59 door Redactie, 0 reacties

Nog geen vier dagen na de ontdekking van een nieuw Trojaans paard voor Mac OS X heeft Apple een update uitgebracht om Mac-gebruikers te beschermen. De malware doet zich voor als een foto en wordt waarschijnlijk via gerichte aanvallen verspreid. Het exacte verspreidingsmechanisme is nog onbekend

Het Trojaanse paard dat bij tenminste één gebruiker werd aangetroffen is een applicatie die zich voordoet als een foto. Aangezien de .app extensie die aangeeft dat het om een applicatie gaat standaard in Mac OS X staat uitgeschakeld, kunnen gebruikers denken dat het echt om een foto gaat. Als de gebruiker de kwaadaardige app opent, krijgt die een afbeelding te zien, terwijl het Trojaanse paard zich in de achtergrond installeert en een permanente backdoor opent.

XProtect

Apple heeft de in Mac OS X ingebouwde virusscanner XProtect nu van een update voorzien, zodat het de "Leverage" Trojan, zoals het de malware noemt, kan detecteren. Dat laat Mac-beveiliger Intego weten dat de inhoud van de nieuwe update bekeek. Naast het detecteren van malware gebruikt Apple XProtect ook voor het blokkeren van onveilige browserplug-ins, zoals laatst het geval was met Java.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.