image

"Waarschuwing hotel-WiFi toont incompetentie FBI"

vrijdag 11 mei 2012, 10:52 door Redactie, 5 reacties

Woensdag waarschuwde de FBI voor het gevaar van draadloze netwerken in hotels, maar volgens een beveiligingsexpert geeft dit juist aan hoe incompetent de FBI is. Volgens de opsporingsdienst waren er aanvallen waargenomen waarbij hotelbezoekers via valse pop-ups waren geïnfecteerd. De pop-ups verschenen tijdens het instellen van het hotel-netwerk en deden zich voor als legitieme updates voor geinstalleerde software. In werkelijkheid ging het om malware. Veel details bleven echter achterwege, tot ongenoegen van Robert Graham van Errata Security.

Hij stelt dat de FBI geen enkel bewijs heeft gegeven om aan te nemen dat hotels gevaarlijker dan andere hotspots zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij hotels het netwerk van bezoekers onderschepten en aanpasten om advertenties te tonen. Sommige advertentienetwerken zijn slecht in het weren van kwaadaardige aanvallen, waardoor gebruikers van hotel-netwerken in theorie een iets verhoogde kans op een infectie lopen.

Incompetent
"Het is absurd om te denken dat hotels een andere dreiging zijn, of dat er iets speciaals is dat je moet doen om je zelf in hotels te beschermen wat je niet ergens anders zou moeten doen", gaat Graham verder. In de waarschuwing van de FBI wordt nauwelijks advies gegevens over wat mensen moeten doen om zich te beschermen.

"Mensen nemen aan dat overheidsinstanties geloofwaardiger en competenter zijn, maar deze waarschuwing bewijst dat het omgekeerde waar is. Het gebrek aan bewijs en valse oplossingen demonstreert hun incompetentie."

Reacties (5)
11-05-2012, 11:00 door spatieman
(/SARCASME AAN)
FBI: U is moslim ,u bent een terrorist !, u wordt bij deze opgesloten.
/Sarcasme uit.

onder iedere steen ligt wel iets, maar het grootste gevaar is nog altijd de paranoia die van de overheid af komt.
11-05-2012, 11:10 door Anoniem
Zoals aangetoond kunnen ze een hacker die zichzelf een beetje anoniem maakt niet een pakken. (lulsec). Dit toont idd aan dat ze er de ballen van begrijpen.
-> gebrek aan inlevingsvermogen en skillz...
11-05-2012, 11:57 door Anoniem
Het is ook een generieke wereldwijde waarschuwing, zonder enige informatie waar dit dan zou zijn waargenomen, of wie er achter schuil zouden gaan. Terwijl ze wel pretenderen te reageren op specifieke incidenten. Dat lijkt me een beetje een misser.
11-05-2012, 16:48 door SPlid
Probeert Robert Graham en zijn bedrijf zichzelf op de kaart te zetten door opvallende uitspraken ? Ik geloof trouwens niet dat de FBI zozeer achter terroristen aanzit (spatieman) , volgens mij is dat meer een activiteit van de CIA/NSA .
11-05-2012, 19:50 door Anoniem
daar is ie weer, onze "profeet". Waarom security.nl aandacht blijft besteden aan deze gast is mij een raadsel. Vanaf ik de naam Graham lees in een artikel stopt het voor mij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.