image

Tiener opgepakt wegens TeaMp0isoN-aanvallen

vrijdag 11 mei 2012, 11:19 door Redactie, 3 reacties

De Britse cyberpolitie heeft een 17-jarige jongen opgepakt wegens betrokkenheid bij aanvallen van hackergroep TeaMp0isoN. De verdachte, met het online alias 'MLT', zou lid en woordvoerder van TeaMp0isoN zijn. Volgens de Police Central eCrime Unit zou de groep achter meer dan 1.400 vergrijpen zitten, zoals Denial of Service-aanvallen en inbraken op netwerken waarbij persoonlijke en privégegevens werden gestolen.

De tiener is voor verhoor naar het politiebureau meegenomen. Tevens nam de politie computermateriaal in beslag dat zal worden onderzocht. In april werden ook al twee leden van de hackergroep gearresteerd op verdenking van het hacken en platleggen van een anti-terreur hotline van Scotland Yard.

Noorwegen
Donderdag werden in Noorwegen twee tieners wegens computermisdrijven opgepakt. De twee zouden de website van het Britse Serious Organised Crime Agency (SOCA) via DDoS-aanvallen uit de lucht hebben gehaald.

Reacties (3)
11-05-2012, 14:28 door P5ycH0
Impressive !!!
Was justitie maar net zo effectief tegen het management van de gefaalde banken.
11-05-2012, 16:56 door Patio
Inderdaad, PSycH0! Helaas is het omgekeerde het geval. De regering beschermt juist banken en andere bedrijven die het af laten weten in hun dienstverlening richting hun klanten ten faveure van hun directeuren en aandeelhouders die al rijk genoeg zijn en dan druk ik me nog voorzichtig uit.
27-05-2012, 09:21 door Anoniem
Door P5ycH0: Impressive !!!
Was justitie maar net zo effectief tegen het management van de gefaalde banken.
ja inderdaad, al die witte boorden criminelen worden nog steeds beschermd, terwijl er heel veel mensen onterecht het gevang ingaan. En die pubers pakken ze wel op en die bedrijven die maar dingen op mijn pc planten ongevraagd (tracking cookies) mogen hun gang maar gaan?

Ik ben het helemaal eens met P5ycH0 en Patio.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.