image

'Hackers azen op Amerikaanse drone-technologie'

maandag 23 september 2013, 11:53 door Redactie, 2 reacties

Een groep hackers die vanuit China opereert zou verantwoordelijk zijn voor het hacken van zeker 20 Amerikaanse defensiebedrijven die zich met de ontwikkeling van drones bezighouden. "Dit is denk ik de grootste campagne die ik ooit gezien heb gericht op drone-technologie", aldus Darien Kindlund.

Kindlund is manager bij beveiligingsbedrijf FireEye. Hij stelt dat de digitale inbraken samenvallen met het doel van de Chinese overheid om de eigen mogelijkheden voor het ontwikkelen en inzetten van drones uit te breiden. De aanvallen op de Amerikaanse defensiebedrijven zouden het werk van de 'Comment Crew' zijn, ook bekend als APT1.

De groep werd eerder dit jaar ontmaskerd en zou onderdeel van de Chinese leger zijn, hoewel dit nooit officieel bevestigd is. APT1 zou in de afgelopen jaren honderden terabytes van 141 organisaties in 20 grote industrieën hebben buitgemaakt, waaronder defensiebedrijven.

Cyberspionage

Militaire-analisten laten tegenover de New York Times weten dat China lang heeft geprobeerd om buitenlandse drone-ontwerpen na te bouwen. Sommige Chinese drones die op recente luchtshows verschenen lijken erg op buitenlandse drones. Volgens militair-analist Ian Easton van het Project 2049 Institute in Virginia is cyberspionage één van de middelen die de afgelopen jaren is ingezet om zelf drones te ontwikkelen.

Reacties (2)
23-09-2013, 12:38 door fransdb
Ja, de nieuwste chinese jachtvliegtuigen lijken uiterlijk ook erg veel op de JSF.
En tja, defensie bedrijven/medewerkers die niet begrijpen dat informatie ook een belangrijk asset is, hebben ook geen recht van bestaan/baan.
23-09-2013, 13:01 door Anoniem
We kunnen per ongeluk een bouwpakketje doorspelen van een https://twitter.com/orvillecopter ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.