image

Beruchte Nederlandse cybercrimineel aangehouden

vrijdag 11 mei 2012, 11:54 door Redactie, 5 reacties

In Venezuela is gisteren één van de meest gezochte cybercriminelen in Nederland gearresteerd. Het gaat om de Amsterdammer Robert Jan van der Zwaan. Hij liet consumenten via professioneel ogende webwinkels bestellen, zonder ooit maar iets te leveren. De oplichter zou wereldwijd door justitie zijn gezocht. In maart werd bekend dat Van der Zwaan was ondergedoken op Isla Margarita en vanaf dit eiland zijn criminele praktijken voortzette, zo meldt De Telegraaf.

Hij zou bewust voor Venezuela hebben gekozen, omdat het land geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft. Toch werd hij door het Zuid-Amerikaanse land als ongewenste vreemdeling aangemerkt en zal naar Nederland worden uitgezet. Hier moet hij nog een lange celstraf uitzitten en zal hij worden vervolgd voor een reeks nieuwe zaken.

Reacties (5)
11-05-2012, 12:11 door Anoniem
Cybercrimineel??? Da's te veel eer; dit is gewoon een oplichter die een webshoppie kan beheren....!
11-05-2012, 12:26 door SirDice
Beruchte Nederlandse cybercrimineel aangehouden
Huh? Ik zit nog gewoon op m'n werk.... Ow... wacht..
11-05-2012, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Cybercrimineel??? Da's te veel eer; dit is gewoon een oplichter die een webshoppie kan beheren....!
Cybercrimineel is gewoon een benaming voor een crimineel die gebruik maakt van computers hoor. Hij wordt geen hacker genoemd ofzo.
11-05-2012, 17:33 door Patio
Ik zie een uitleveringsverdrag tussen Venezuela en Nederland aankomen :-) Weer een vluchtland voor tuig minder. Zoals 'de andere JC' zei: "Elk nadeel heb zijn voordeel" (zijn kennis van grammatica is niet optimaal)
12-05-2012, 05:01 door Anoniem
Volgens mij ken ik deze gast!
Ik kan mij ene Robert Jan van der Zwaan herinneren toen ik een jaar of 13, 14 was (hij was toen 15, 16) en toen was het al tuig. Hij was van toen af aan gedoemd om het criminele pad op te gaan.
Ik wens hem veel plezier in de Bijlmerbajes, ook al verdient hij het om in Venezuela berecht te worden en z'n straf daar uit te zitten (daar is een gevangenis echt een gevangenis).
Z'n ouders die volgens mij een zonweringsbedrijf hadden of hebben wens ik veel sterkte toe met het tijdelijke verlies van hun zoon...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.