image

AVG hekelt slechte prestaties Security Essentials

dinsdag 24 september 2013, 11:11 door Redactie, 6 reacties

Microsoft Security Essentials is één van de populairste virusscanners op het moment, maar de prestaties laten al enige tijd te wensen over. Ook bij een recente test van het Duitse testorgaan AV-Test.org scoorde Microsoft zeer laag als het om de detectie van malware gaat.

De 26 geteste virusscanners scoorden op een schaal van 6 punten gemiddeld een 4,3 voor detectie. Security Essentials bleef echter op 0,5 punt steken. Microsofts scanner detecteerde in juli 84% en in augustus 71% van de malware die voor de test gebruikt werd. Gemiddeld wisten de scanners 92% en 90% te detecteren.

"Als het gaat om bekende merken met lage scores maak ik me zorgen dat gebruikers producten gebruiken die standaard geïnstalleerd zijn, bijvoorbeeld bij een nieuwe installatie van Windows of zelfs vooraf op een nieuwe machine worden geïnstalleerd, zonder te beseffen welk product de beste bescherming biedt", zegt Tony Anscombe, Security Evangelist van anti-virusbedrijf AVG.

Bewustzijn

Hij noemt het fantastisch dat Microsoft het gebruik van anti-virus in het besturingssysteem bevordert en dat gebruikers beseffen dat ze een virusscanner nodig hebben. Gebruikers zouden echter denken dat ze beschermd zijn en kiezen vervolgens de virusscanner die al geïnstalleerd is, omdat ze verwachten dat die naar behoren werkt, zo stelt de Security Evangelist.

Anscombe vraagt zich af of de gebruiker niet gewaarschuwd wil worden over de bescherming die de virusscanner werkelijk biedt, zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt, bijvoorbeeld om op iets anders over te stappen. Gebruikers worden door AVG dan ook opgeroepen om vrienden en familie te vertellen dat reputatie alleen niet voldoende is, en producten alleen gekozen moeten worden op basis van de bescherming die ze echt bieden.

Reacties (6)
24-09-2013, 11:37 door Anoniem
"Anscombe vraagt zich af of de gebruiker niet gewaarschuwd wil worden over de bescherming die de virusscanner werkelijk biedt"

Het probleem daarmee is dat dit alleen resultaten uit het verleden zijn, die zoals bekend geen enkele garantie voor de toekomst bieden.
Het is leuk om steeds maar lijstjes te publiceren van de top-zoveel van scanners en hoeveel ze nu weer gedetecteerd hebben, maar uiteindelijk is het enige wat telt of ze die aanval van morgen ook gaan detecteren.
Bovendien varieren de resultaten per maand, wat de ene maand de top is staat een maand later weer onderaan.
Niet iets waar je een aanschaf op kunt baseren.
24-09-2013, 12:55 door Anoniem
"Anscombe vraagt zich af of de gebruiker niet gewaarschuwd wil worden over de bescherming die de virusscanner werkelijk biedt, zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt, bijvoorbeeld om op iets anders over te stappen."

Jawel hoor, bij voorkeur uit een wat neutralere bron.
Antivirusbedrijven blijven de media maar met verhaaltjes en gratis voor de marketing productjes bestoken om gratis in het nieuws te komen. Waarom werken media daar toch massaal aan mee, kopieert iedereen elkaars content om vooral die nieuwsquote (?) ook gemeld te hebben.

Daarmee worden oneliners nogal eens van een mening tot een waarheid, want iedereen zegt, meldt het.
In dit geval had het Duitse testorgaan AV-Test.org dit al laten zien, wordt dit de nieuwe trend; bevindingen van een ander herhalen om er zelf voordeel mee te behalen?

Ik krijg bijna het idee dat ik slechte reclame zit te lezen, en dat is vast niet de bedoeling.
"Lezer hekelt doorzichtige marketingpogingen antivirusindustrie".
24-09-2013, 16:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-09-2013, 16:59 door Anoniem
Wat nou echt interessant zou zijn, is als AVG en de andere vendors real-world statistics zoals deze:
http://www.microsoft.com/security/portal/mmpc/shared/protection.aspx zouden publiceren. (Ja, nog altijd van en over WC-Eend, dus nog beter als dat van een derde partij zou komen.)

Maar altijd beter dan artificiële tests (met gegenereerde malware en aparte test-scenarios) zoals die van AV-test aan te halen. Het enige dat AV-test steeds weer aantoont is dat Microsoft geen moeite (meer) doet om goed te scoren in tests (tot 2012 scoorde MSE altijd prima in dit soort tests... Het marketing beleid is in deze duidelijk aangepast.).
25-09-2013, 03:36 door Anoniem
Natuurlijk is Microsoft Security Essentials een concurrent voor de (gratis) virusscanners van AVG,Avast,Avira en Comodo.Maar deze meneer van AVG heeft ergens een punt.Tsja wat heb je aan een al dan niet gratis virusscanner als die zo weinig malware vindt en verwijderd!? Natuurlijk zelfs een slechte virusscanner is beter als helemaal geen virusscanner,maar ja computergebruikers vooral degenen die voor het eerst een pc aanschaffen/gaan gebruiken denken dat ze de voor-geinstalleerde virus en spywarescanner en firewall wel kunnen vertrouwen.Dat dacht ik ook toen ik mijn Dell Inspiron pc met voor-geinstalleerde McAfee Internet Security suite in gebruik ging nemen.Pas later merkte ik (en las ik via Google zoekmachine) dat McAfee matige tot slechte security software is.Voordat ik mn pc kocht heb ik ook op Google zoekmachine gekeken en daar stond telkens: goede virusscanner,goede firewall,McAfee is een van de gerenommeerde merken security software,daar kunt u op vertrouwen.Dus ik dacht: dat zit wel snor met mn pc beveiliging.Voor alle duidelijkheid: mensen,vermijdt dus als t even kan Microsoft Security Essentials en McAfee.Er zijn zat goede virusscanners,zowel gratis als betaald. Heeft u McAfee of Microsoft Security Essentials (Windows Defender op W8) voorgeinstalleerd gekregen verwijder het en installeer een andere virusscanner/security-suite of laat het door een deskundig iemand (pc winkel of pc hulp/reparatieservice) verwijderen en iets anders voor in de plaats installeren.
25-09-2013, 14:20 door Anoniem
Grappig; ik heb in de afgelopen twee weken twee vrienden geholpen om een zeer hardnekkig virus te verwijderen en beiden hadden AVG Free 2013 op hun laptop.
Beiden moeten ze ergens een keer (per ongeluk) op een OK hebben geklikt of iets gedaan waardoor ze werden besmet.

Mijn punt is dat een virusscanner nog zo goed kan zijn maar je hebt met mensen te maken en mensen letten niet altijd even goed op en zijn zich niet bewust van hun klikacties.

Ik gebruik zelf al jaren MSE naar tevredenheid en ik heb nog nooit ergens last van gehad....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.