image

Kredietverstrekker verliest onversleutelde harde schijf

donderdag 26 september 2013, 12:31 door Redactie, 2 reacties

Een Britse kredietverstrekker die een harde schijf verloor met de gegevens van 250 mensen die een lening hadden aangevraagd, moet een boete van 5.000 pond betalen. De externe harde schijf werd vorig jaar augustus uit de auto van de eigenaar van het bedrijf gestolen.

Op de schijf, die alleen met een wachtwoord was beveiligd, stonden namen, geboortedata en identiteitsdocumenten die waren gebruikt om de aangevraagde leningen te ondersteunen. De Britse toezichthouder ICO stelt dat de gegevens van de kredietverstrekker versleuteld hadden moeten zijn.

Boete

De ICO had een boete van 70.000 pond kunnen opleggen, maar vanwege de beperkte financiële middelen van het bedrijf is dit naar 5.000 pond verlaagd. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat het dataverlies vrijwillig werd gemeld.

"We hebben bedrijven continu gewaarschuwd dat ze persoonlijke gegevens op draagbare apparaten, waarvan het verlies van de informatie grote gevolgen voor de betrokken klanten kan hebben, moeten versleutelen", aldus Stephen Eckersley, hoofd naleving van de ICO.

Reacties (2)
26-09-2013, 13:40 door Preddie
En welke vergoeding krijgen de mensen van wie de gegevens verloren en mogelijk slachtoffer kunnen gaan worden van o.a. identiteitsfraude.....

5000 euro is een lachertje voor de kredietverstrekker, en de feitelijke slachtoffers zijn de mensen van wie de gegevens verloren zijn ....
26-09-2013, 15:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.