image

Apple patcht lek in vergrendeling iPhone en iPad

vrijdag 27 september 2013, 09:46 door Redactie, 0 reacties

Een week na de lancering van het mobiele besturingssysteem iOS 7 heeft Apple een beveiligingsupdate uitgebracht die twee problemen verhelpt waardoor personen met fysieke toegang de vergrendeling van een toestel deels konden omzeilen.

Het eerste probleem met het Passcode Lock maakte het mogelijk voor iemand met fysieke toegang tot het toestel om willekeurige nummers te bellen, ook al had de eigenaar het toestel vergrendeld. Door herhaaldelijk op de knop voor noodoproepen te drukken werd het vergrendelingsscherm herstart. Terwijl het vergrendelingsscherm opnieuw werd gestart dacht de functie voor het bellen dat het toestel ontgrendeld was en maakte het mogelijk om naast alarmnummers ook andere telefoonnummers te bellen.

Foto's bekijken

Het tweede probleem zorgde ervoor dat iemand met fysieke toegang recent gebruikte apps kon bekijken, alsmede recent bekeken foto's kon bekijken, wijzigen en delen. Zo was het mogelijk om toegang tot de Camera app te krijgen ook al was het toestel vergrendeld. Apple heeft deze problemen opgelost met iOS 7.0.2 voor de iPhone 4 en nieuwer, iPod touch (5e generatie) en nieuwer en iPad 2 en nieuwer.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.