image

Apple verwijdert Flashback van oude Macs

dinsdag 15 mei 2012, 12:46 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft een officiële tool uitgebracht om de Flashback-malware op computers met Mac OS X 10.5 te verwijderen. Deze versie van het besturingssysteem wordt al enige tijd niet meer ondersteund. Uit statistieken van het Russische anti-virusbedrijf Dr.Web bleek dat 25% van alle 700.000 Macs die met de Flashback-malware besmet raakten, OS X 10.5 draaiden. Eerder verscheen er al voor wel ondersteunde versies van OS X een verwijdertool.

Support
Gebruikers van OS X 10.5 ontvangen ook geen updates voor Java meer, waardoor ze een eenvoudig doelwit van Flashback zijn. De malware verspreidt zich via verschillende beveiligingslekken in Java. Naar schatting zou 20% van alle Mac-gebruikers daardoor met verouderde Java-software werken. Mozilla besloot daarop om op Mac OS X 10.5 Java proactief in Firefox te blokkeren.

"Deze update draait als een malware-verwijdertool dat de meest voorkomende varianten van de Flashback-malware verwijdert. Als de Flashback-malware wordt gevonden, waarschuwt het de gebruiker dat de malware is verwijderd. Als er geen waarschuwing verschijnt, is er geen malware gevonden", aldus de begeleidende tekst van Apple.

Reacties (2)
15-05-2012, 13:28 door Anoniem
Lijkt wel een stenen tijdperk hoe snel dit gebeurd. Applause.
15-05-2012, 16:41 door SirDice
Ze verwijderen de bekende varianten van Flashback maar laten vervolgens het gat, waar 't door naar binnen is gekomen, wagenwijd openstaan. Dat zal lekker opschieten. Dweilen met de kraan open noemen ze dat.

Als de Flashback-malware wordt gevonden, waarschuwt het de gebruiker dat de malware is verwijderd. Als er geen waarschuwing verschijnt, is er geen malware gevonden", aldus de begeleidende tekst van Apple.
Of die variant wordt simpelweg niet herkent en dan krijg je ook geen waarschuwing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.