image

Angry Birds meest geblokkeerde app binnen bedrijven

woensdag 16 mei 2012, 15:30 door Redactie, 2 reacties

Het zeer populaire spel Angry Birds is de meest geblokkeerde applicatie binnen bedrijven. Daarnaast zetten bedrijven steeds meer applicaties op hun blacklist, aldus cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van het aantal geblokkeerde apps in het vierde kwartaal van vorig jaar, verdrievoudigde het aantal blacklistings. De meest geblokkeerde app is Angry Birds, gevolgd door Facebook, Google Play, Dropbox, YouTube en Skype.

Verder blokkeren bedrijven ook Cydia, de applicatie voor iOS waarmee gebruikers gejailbreakte iPhones van software kunnen voorzien. Volgens Zenprise dat de lijst opstelde, hebben de meeste blacklistings met security of datalekken te maken. Skype, Citrix, Adobe en NitroDesk TouchDown worden het vaakst op een whitelist geplaatst.

Reacties (2)
16-05-2012, 15:37 door Anoniem
Waarschijnlijk een rare vraag maar hoe kan skype in de lijst staan als veel geblokkeerd en daarnaast in de lijst van meest gewhiteliste app ?
16-05-2012, 17:42 door Whoops
Door Anoniem: Waarschijnlijk een rare vraag maar hoe kan skype in de lijst staan als veel geblokkeerd en daarnaast in de lijst van meest gewhiteliste app ?
Whitelists en blacklists worden per definitie niet tegelijk gebruikt.
Skype wordt heel erg veel gebruikt en komt darhalve in beide lijsten voor.
Het ééne bedrijf wil het toestaan (goedkoop), terwijl het andere bedrijf het juist wil blokkeren (meer controle).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.