image

Wikipedia waarschuwt voor advertentie-malware

woensdag 16 mei 2012, 16:46 door Redactie, 2 reacties

Wikipedia waarschuwt bezoekers dat als ze advertenties op de populaire gratis encyclopedie te zien krijgen, hun computer met malware is besmet. "We tonen nooit advertenties op Wikipedia", aldus Philippe Beaudette, directeur Community Advocacy. Daarbij wordt opgemerkt dat Wikipedia af en toe sponsoren zoekt. Gebruikers die echter advertenties voor een 'for-profit industrie' te zien krijgen, hebben met een besmette pc te maken. De malware injecteert namelijk advertenties op populaire websites, zoals Wikipedia.

Volgens Beaudette vermomt de malware zich als een Google Chrome-extensie genaamd 'I want this', maar zouden ook gebruikers van andere browsers risico lopen. Het bezoeken van Wikipedia via HTTPS kan ervoor zorgen dat de advertenties verdwijnen, maar lost niet het onderliggende probleem van de besmetting op.

Naast malware is het ook mogelijk dat internetproviders de advertenties injecteren, merkt Beaudette op. Dit zou vooral bij internetcafés en gratis hotspots het geval kunnen zijn.

Reacties (2)
16-05-2012, 16:59 door ronh
Wikipedia waarschuwt bezoekers dat als ze malware op de populaire gratis encyclopedie te zien krijgen, hun computer met malware is besmet
Typefout? "Moet natuurlijk zijn: "...als ze advertenties op de ....
16-05-2012, 17:36 door Whoops
Door ronh: Typefout? "Moet natuurlijk zijn: "...als ze advertenties op de ....
Quotefout? Moet natuurlijk zijn: "Moet natuurlijk zijn: "...als ze advertenties op de ....""
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.