image

Nederlandse Firefox-gebruiker zeer privacybewust

vrijdag 18 mei 2012, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Nederlandse Firefox-gebruikers vinden hun privacy op het web erg belangrijk, zo blijkt uit cijfers van Mozilla. Het aantal gebruikers dat Do Not Track heeft ingeschakeld is hier namelijk het hoogst. Via de optie kunnen gebruikers aangeven dat ze niet op het web gevolgd willen worden. Vandaag werd bekend dat inmiddels ook Twitter deze keuze van internetgebruikers gaat respecteren.

Vertrouwen
Op dit moment heeft 8,6% van de Firefox-gebruikers op een computer Do No Track ingeschakeld. Op een smartphone of tablet bedraagt dat 19%. "We zien het grootste percentage gebruikers dat Do Not Track heeft ingeschakeld in Nederland, Frankrijk en de VS", zegt Mozilla's Alex Fowler. Hij merkt hierbij op dat Mozilla geen persoonlijke informatie over gebruikers verzamelt of opslaat om deze statistieken te bepalen.

De browserontwikkelaar voerde een onderzoek onder meer dan 10.000 Firefox-gebruikers in 140 landen uit. 49% van de ondervraagde gebruikers denkt dat hun privacy beter wordt gerespecteerd als Do Not Track is ingeschakeld, tegenover 12% die denkt dat dit ook zonder de feature gebeurt. Verder bleek dat gebruikers meer vertrouwen in browsers, uitgevers en adverteerders hebben die Do Not Track ondersteunen.

Reacties (1)
21-05-2012, 03:11 door Anoniem
"We zien het grootste percentage gebruikers dat Do Not Track heeft ingeschakeld in Nederland, Frankrijk en de VS"

Zien? Wat denken ze dat do not track betekent?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.