image

1,5 miljoen Australiërs surfen zonder virusscanner

woensdag 2 oktober 2013, 15:46 door Redactie, 2 reacties

De Australische overheid heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat 10% van de Australische internetters geen beveiligingssoftware gebruikt en bijna 20% het besturingssysteem niet up-to-date houdt. Het onderzoek van de ACMA werd onder 1500 mensen gehouden.

Volgens de onderzoekers onderschatten Australische internetgebruikers het risico van malware. Elke dag worden er meer dan 35.000 Australische IP-adressen gerapporteerd die met malware besmet zijn. Het gaat dan voornamelijk om infecties door de Zeus Trojan, een Trojaans paard dat speciaal ontwikkeld is om geld van online bankrekeningen te stelen.

Updates

Naast het missen van beveiligingssoftware blijkt dat veel Australiërs hun computer niet updaten. 19% installeert geen updates voor het besturingssysteem, 22% houdt de browser niet up-to-date en 24% werkt met verouderde en onveilige versies van andere software zoals Word en fotobewerkingsapplicaties.

Als het gaat om het niet up-to-date houden van beveiligingssoftware en besturingssysteem zegt 15% dat hun merk niet met malware en virussen te maken heeft. 12% zegt dat het niet noodzakelijk is of dat anderen dit op het systeem doen. Negen procent weet niet hoe ze updates moeten installeren en acht procent zegt hier geen tijd voor te hebben.

"Deze alarmerende resultaten laten zien dat Australische internetgebruikers waakzamer moeten zijn in het beschermen van hun computer tegen malware", zegt Richard Bean, vicevoorzitter van de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA).

Image

Reacties (2)
02-10-2013, 16:15 door Whacko
1,5 miljoen Australiërs surfen zonder virusscanner

Ze hebben daar dan ook hele mooie golven... sorry ik moest hem gewoon maken ;)
03-10-2013, 14:19 door Anoniem
Door Whacko:
1,5 miljoen Australiërs surfen zonder virusscanner

Ze hebben daar dan ook hele mooie golven... sorry ik moest hem gewoon maken ;)

Met zo'n kop boven het artikel was het onmogelijk om deze NIET te maken, dat begrijp ik!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.