image

Nederlandse cybercrimineel achter de tralies

zondag 20 mei 2012, 09:03 door Redactie, 4 reacties

De meest gezochte internetoplichter in Nederland zit achter de tralies. Robert Jan van der Zwaan wist de afgelopen jaren honderden mensen via valse webwinkels op te lichten. Hij liet consumenten via professioneel ogende webwinkels bestellen, zonder ooit maar iets te leveren. Hij vluchtte naar Venezuela, omdat dit land geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft.

Vanuit het Zuid-Amerikaanse land ging Van der Zwaan met zijn praktijken door, totdat de Venezolaanse autoriteiten hem op 10 mei arresteerden. Vrijdag werd hij op het vliegtuig naar Nederland gezet. Bij zijn aankomst op Schiphol werd hij direct aangehouden en naar een politiebureau afgevoerd, zo meldt De Telegraaf.

Reacties (4)
20-05-2012, 11:06 door Anoniem
Cybercrimineel is een beetje misleidende term in dit geval. Dit is gewoon klassieke oplichting met behulp van internet en daar is weinig cyber aan.
20-05-2012, 16:54 door quikfit
Haha,geen uitleveringsverdrag maar gewoon uitzetten naar NL met de boodschap: "hij komt eraan" hahahaha.
Verdiende loon voor dit misbaksel!
21-05-2012, 10:25 door WhizzMan
Je zal zien dat ie binnen een jaar weer vrij is en geen cent heeft om slachtoffers terug te betalen. Mag jij raden wat ie daarna gaat doen...
22-05-2012, 15:41 door Anoniem
heel goed dat hij nu gepakt is. Het is echt een misbaksel hij was onlangs in het RTL 4 programma 'rechtgezet' en hij vond het normaal dat hij mensen oplichte. Hij liep met beveiliging rond in Venezuela als of hij een VIP was. Hij zal inderdaad geen geld hebben om zijn slacht offers terug te betalen. Misschien moeten ze hem voor altijd vies werk laten doen zonder dat hij er voor betaald krijgt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.